Biltest: Ny Seat Ibiza (2017) ”We want to make it attractive for women.”

Pinjetræer, fuglekvidder og vinstokke var, hvad jeg blev mødt af, da jeg var i Barcelona for at testkøre femte generation af den populære Seat Ibiza, som har et feminint islæt i sig, og som kommer ud til forhandlerne til sommer.

Seat Ibiza i gråsølv

Kvindernes Bilmagasin har været i Barcelona til den Internationale Press Presentation for at prøvekøre den nye Seat Ibiza. Forventningerne var høje, fordi vi allerede havde fået præsenteret den nye model til en pressekonference tidligere på året.

” I would like a model with automatic gear and a big engine” fik jeg fremstammet, da jeg landede i lufthavnen og skulle vælge hvilken bil jeg skulle tilbringe dagen med. Jeg elsker automatgear!

”Vi ses til frokost” blev der sagt i blandt de andre medrejsende, og så var det ellers bare at komme derud af. Solen skinnede fra en skyfri himmel,  fuglene kvidrede på deres dejlige sydlandske facon, og vinstokkene kunne anes, så langt øjet rakte. Her kom jeg kørende i min Seat Ibiza. Det kunne ikke blive meget bedre.

Design til kvinderne
Den nye Ibiza kommer i forskellige udstyrsvarianter, og én af dem, som jeg specielt er fan af, hedder “XCELLENCE-modellen”. ”We have tried to make it attractive for women” blev der fortalt ved pressekonferencen om aftenen. SEAT ønsker at tiltrække kvinderne med smarte løsninger og lækkert design. XCELLENCE-modellen er en eksklusiv variant, hvor der er tænkt ekstra meget over detaljerne. Der er fokus på et mere strømlinet interiør, og det skal være behageligt og funktionelt for den travle karrierekvinde. I XCELLENCE modellen får man bla. nøglefri betjening, armlæn, parkeringsensor og skuffe under førersædet til solbrillerne.

Udover XCELLENCE interiøret var jeg også meget begejstret for den nye farve: ”Mystic Magenta”. Farven er inspireret ud fra tidens hotte trend, nemlig kobber. Kobber er igen blevet meget moderne i de danske hjem og SEAT har hentet inspiration fra den sidste nye kobber mode.

Normalt forbinder jeg guld/kobber-farvede biler med min gamle farfar med høj hat og en gammel sur cigar. Men denne guld/kobber er ikke helt almindelig. Jeg ville nok kalde den for en kobberlignende ”støvet guld”. Så fin, varm og lækker  – og enormt feminin.

Spansk idyl
Tilbage til pinjetræerne og vinstokkene. Mig og min Ibiza – og den spanske idyl på Barelonas landeveje, hvor bilen fik lov til at vise, hvad den duede til på de mange snoede landeveje. Naturen var virkelig smuk. Jeg kørte på et tidspunkt ind på en lille smal grusvej og fortsatte ud i det blå. Vejene blev mere og mere snørklede og til sidst havnede jeg ude midt i “vinstokke-land” og to gamle, fine bondehus-ruiner. Jeg fik helt lyst til at parkere bilen og gå ind og banke på og hilse på bondemanden. Det kunne jo være, at man kunne få  lidt spansk vin og lokale specialiteter med hjem.

Jeg følte mig godt tilpas i den nye Seat Ibiza. Automatgearet, som var det populære DSG gear, vi kender fra VW og Audi, fortrød jeg bestemt ikke. Den skiftede gear på den mest lækre og ”smooth” måde, og køreegenskaberne mindede mig om, at jeg befandt mig i en tysk bil. Den ligger solidt på vejen og den føles fast og kontant at køre i. Finishen og designet bærer præg af, at nogle dygtige ingeniører og designere har brugt timer på at udvikle den nye Seat Ibiza.

Trods bilens størrelse, som er den næst mindste i Seat familien, så føler jeg mig bestemt godt til rette i den. Den passer fint ind i hverdagen derhjemme, hvad enten du bor i byen eller på landet. Bagagerummet kan også snildt rumme en klapvogn –  og bagsæderne én eller to autostole.

Alt i alt er jeg ret godt tilfreds med den nye Seat Ibiza. Designet er lækkert, og det er en rigtig flot bil. Køreregenskaberne kan der heller ikke klages over, og prisen er også i orden. Generelt set synes jeg faktisk, at SEAT er en smule undervurderet i forhold til sine andre familiemedlemmer i VWAG familien (bla. VW, Skoda og Audi). Man får rigtig meget fin bil for pengene.

Og så er vi jo altid ekstra meget begejstret hos Kvindernes Bilmagasin, når vi fornemmer, at producenterne helt nede fra fabrikkens side, også tænker i kvindernes ”baner” og prøver at gøre designet ekstra attraktivt for os.

Læs mere om Seat Ibiza

Derfor får den nye Seat Ibiza 5 stjerner ud af 6.

Testbilen specifikationer: SEAT Ibiza 1,0 FSI med DSG automat gear og 115 hestekræfter.
Den ny SEAT Ibiza fås fra kr. 134.900,- og kan købes hos forhandlerne fra Juli 2017.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.