Signe Karoline Liljekvist: Formel 1 er en top glamourøs sport

For mange mennesker er racerløb en kedelig sport, hvor bilerne bare kører rundt i ring. Det er en mandsdomineret verden med masser af larm, svære tekniske ord og betegnelser.
Racersporten er forbeholdt mænd, men flere kvinder begynder at interessere sig for de hurtige biler.
Kvindernes Bilmagasin har mødt Signe Karoline Liljekvist, som er vild med Formel 1 og som har lavet en Facebook gruppe for kvindelige Formel 1 elskere, fordi hun savner ligesindede.

Navne: Signe Karoline Liljekvist

Alder:  31 år

Job funktion: Projektassistent i VVS branchen i København

Nuværende bil: BMW 320

Fortæl os lidt om Motorsporten
Motorsport har mange forskellige kategorier.
Rigtig mange kender løbet Le Mans, som er et racerløb, hvor de kører i 24 timer. Der findes også NASCAR i USA, som der er lavet flere film om, og de hurtige specialfremstillede biler i Formel 1, som den danske Kevin Magnussen kører i.

Formel 1 er en glamoriøs sport med flotte biler og spændende baner rundt om i hele verden og top professionelle teams. Bilerne kan køre langt over 300km/t, og tager hurtigere sving og overhalinger. Det giver mange et adrenalinkick at se disse løb, som blot er en af grundene til, at sporten har vokset sig større og større.

Hvornår startede din kærlighed til motorsporten?
Så længe jeg kan huske, har jeg være fan af motorsporten, dog i perioder mere eller mindre.
Men jeg er særlig vild med Formel 1. Det meste af min familie er bil interesseret. Min farfar var mekaniker og har selv kørt på Roskilde Ringen tilbage i 50’erne, og min far er også mekaniker, så det har altid ligget til familien med benzin i blodet. Jeg er vokset op med, at vi så Formel 1 om søndagen i stedet for foldbold.
I dag i mit voksenliv ser jeg stadig løbene sammen med min farfar, dog kun med ganske få undtagelser.
Jeg har ingen veninder, som jeg kan dele min hobby med, og derfor er det dejligt med kvindegruppen på facebook, hvor jeg allerede har lært flere nye piger at kende.

 

Hvad er din drøm?
Min store drøm er at komme med i et Formel 1 team og rejse verden rundt, hjælpe til og se alle de spændende løb.

 

Hvad tænker du om kvinders forhold til biler generelt?
Jeg føler, at mange kvinder er usikre i trafikken og kun ser en bil som et transportmiddel, som skal transportere dem fra A til B. Jeg tror bare, at det er alle fordommene som præger os.
Tit bliver biler også forbundet med knækkede negle og beskidte fingre, men sådan behøver det jo slet ikke at være. Jeg synes, at Formel 1 er en top glamourøs sport.

 

Hvad tænker du om dét at være kvinde i  en “bil-verden”?
Tja jeg er blevet kontaktet af flere mænd, som gerne vil være med i vores kvindegruppe.
Først tænkte jeg: ’typisk mænd’, jeg har jo også fordomme! Men faktisk har flere skrevet til mig og rost os for vores initiativ, og forklaret, at de også mangler ligesindede at dele sporten med.
Det er måske mere tabu for mænd at stå frem og søge nye bekendtskaber. De andre Formel 1 grupper på nettet opfodrer heller ikke på samme måde til at mødes og se løb, og dermed skabe nye relationer.

 

Hvornår og hvorfor startede du din facebook gruppe?
Den 26 marts for at være helt nøjagtigt. Da dette års Formel 1 sæson startede i marts 2017, var vi nogle kvinder, som var samlet om interessen, og vi dannede gruppen Formel 1 – kvindelige Formel 1 fans på Facebook.
Det kan være rigtig svært som kvinde –  og ensomt at være fan af motorsporten. De færreste kender nogle at kunne tale med biler om, eller har en veninde til at se løb med. Vores gruppe er for kvinder, som er vilde med fart og Formel 1. Den skal hjælpe med at danne et netværk, – og vi er allerede godt i gang, da vi allerede har mødtes og set løb sammen.
Det er en lukket gruppe, hvor der ikke findes dumme spørgsmål. Vi håber på at kunne skabe et stort fællesskab for kvinder, som er vilde med Formel 1.
Det er virkelig en hyggelig lille gruppe med sjove opslag og kommentarer, små konkurrencer og selvfølgelig vores events om at se løb sammen. Jeg selv personligt søger også en veninde at rejse sammen med og se løb.

Mit mål er selvfølgelig også, at gruppen kan være med til at få flere kvindelige Formel 1 fans.

 

 

 

.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.