Firstdrive: Ny SKODA KAMIQ – Den store lillesøster

I starten af 2020 introducerer SKODA den nye crossover SKODA KAMIQ også kaldet en city SUV. Kvindernes Bilmagasin mødte SKODA KAMIQ´en i det franske Alsace-område, hvor der både var bjerge med hårnålesving, frodige vinmarker og hyggelige landsbyer.

Skoda Kamiq fra siden
SKODA KAMIQ med flotte linier

Et ekstra familiemedlem

Skoda har i forvejen to større SUV´er nemlig KODIAQ og KAROQ på programmet. Med lillesøster KAMIQ kommer de nu med det tredie skud på stammen. Bilen henvender sig til både familier og par, der gerne vil have plads og sidde højt uden – at bilen bliver alt for stor.
Navnet KAMIQ udspringer fra det grønlandske og betyder, at det er noget der passer perfekt til enhver lejlighed. SKODA har endnu engang fundet på et navn til deres SUV-serie, der starter med K og slutter med Q.

Nyt design

Som på SKODA SCALA har designerne også valgt at skrive SKODA på bagsmækken med skrift istedet for et logo. Det er ny stil fra deres side og ser lidt mere smart og sporty ud. Jeg tror det helt sikkert kan være med til at gøre SKODA-mærket endnu mere interessant og moderigtigt.

Læs også om SKODA SCALA her

SKODA`s navn skrevet med bogstaver istedet for et logo

Stabile køreegenskaber

Kørselsmæssigt virker KAMIQ både stabil i de skarpe sving og let ved bykørsel. Størrelsen egner sig også til begge dele.
Man skal dog ikke lade sig snyde af crossover-betegnelsen og det faktum at KAMIQ er en mindre SUV, for den har faktisk en rigtig fin størrelse. Der kan sagtens være plads til hele familien. Den er rummelig både hvad angår plads til passagererne på bagsædet og i forhold til bagagerummet som faktisk rummer 400 liter. Med sæderne nedfældet bliver det til last på 1395 liter.

Udstyr

KAMIQ kommer på det danske marked i tre forskellige udstyrsvarianter og med tre motortyper i enten benzin eller diesel. Der vil både være mulighed for manuelt gear og DSG automatgear alt efter hvilken type man sværger til.

Der vil bla. være følgende tilkøbsmuligheder

– trådløs Apple CarPlay
– trådløs opladning af mobil
– dobbelt bagagerumsbund
– varme i bagsæder

“Hej Laura”

Infotainmentsystemet er udstyret med den nye SKODA Digital assistent Laura, som kan hjælpe dig med at finde vej til nærmeste restaurant eller hotel, vi afprøvede systemet på vores vej gennem Alsace og vores ”samtale med hende” undervejs virkede upåklageligt og var super nemt.

Skoda Kamiq steel grey forfra
SKODA KAMIQ i de franske vinmarker

Det er succesfuldt lykkedes for de tjekkiske designere at udforme både for- og baglygter i et strømlignet og stilfuldt design. LED- basislygterne er standard, mens Full-LED med blink kan tilkøbes. Tagræling er standard på alle tre KAMIQ-modeller, dog er den højeste udstyrsmodel i chrome istedet for sort.

Skoda kamiq skråt bagfra
Flot designet LED-lygter og tagræling i chrome

KAMIQ er en kende større end VW´s T-Roc, om prisen så kommer til at ligge i samme lag eller måske endda en tand under, kan man jo kun håbe på. De endelige danske priser og specifikationer er ikke offentliggjort endnu, de ventes at dukke op hen over efteråret 2019.

Læs mere om KAMIQ på SKODA´s hjemmeside

Se også en lille video her:

SKODA KAMIQ

Kvindernes Bilmagasin var inviteret til Alsace af Skoda

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.