Nyhed: Kvinder ER bedre til at køre bil end mænd

Diskussionen om hvorvidt kvinder er bedre til at køre bil end mænd, vil ingen ende tage. Er det kvinder eller der mænd der er bedst til at køre bil? Nu har vi svaret.

Norske forskere har fundet frem til, at kvinder er bedre til at køre bil end mænd, fordi mændende har lettere ved at blive distraheret og laver derfor flere fejl bag rattet.

Det skriver Ekstrabladet med henvisning fra Daily Mail og det Norske Studie fra Institute of Transport Economics.

Studiet har fundet ud af, at kvinder faktisk er mere kompetente bag rattet, og det særligt er unge mænd, som har tendens til lettere at blive distraheret, når de sidder bag rattet. Derimod er ældre kvinder bedre til at holde fokus på vejen forude.

Når man så samtidig ved, at uopmærksomhed er en stor årsag til, at det går galt i trafikken, tyder noget på, at kvinder i forhold til opmærksomhed er bedre bilister.

Herhjemme anslår Rådet for Sikker Trafik, at uopmærksomhed er en væsentlig årsag i en ud af tre bilulykker.

Ifølge Ole Johansson, en af forskerne bag projektet, er det især unge mænd, som kæmper med at holde opmærksomheden på trafikken.

– Jeg fandt ud af, at unge mænd var blandt de mest tilbøjelig til at rapportere distraktion. Andre, der også er tilbøjelige til at blive distraheret bag rattet, omfatter dem, der kører ofte, og dem med neurotiske og udadvendte personligheder, fortæller han ifølge Daily Mail.

 

Hvornår er vi uopmærksomme?
Studiet – blandt 1500 personer – undersøgte i hvor høj grad, bilister lader sig distrahere, og hvad der distraherer dem, når de kører. Resultaterne viser, at unge mænd oftere angiver, at de bliver distraheret bag rattet i forhold til eksempelvis de ældre kvinder.
Samtidig viser resultaterne, at det oftest er det at justere på radioen, som er årsagen til, at man bliver distraheret bag rattet.

Rådet for Sikker Trafik arbejder med fire forskellige former for uopmærksomhed bag rattet.

1) Den visuelle uopmærksomhed er, når du ser væk fra trafikken.

2) Den kognitive er, når du har tankerne et andet sted end trafikken.

3) Den motoriske er, når du slipper rattet med en eller begge hænder.

4) Den auditive er, når du lytter efter andet end trafikken.

Samtidig viser undersøgelser ifølge Rådet for Sikker Trafik, at vi foretager os distraherende ting i 30 procent af den tid, vi kører bil. Desuden foregår 70 procent af det, der distraherer os, inde i bilen.

I den norske undersøgelse viser resultaterne, at ældre kvinder i højere grad var i stand til at kontrollere distraktionerne.

– Målrettede indgreb for at reducere bilisters uopmærksomhed bør fokusere på risikogrupper som unge mænd med dårlige holdninger til distraheret kørsel, lyder det fra Ole Johansson ifølge Daily Mail.

 

Kilde: Ekstra Bladet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.