Stemmeguide: De tyske biler – part 3

Er du i tvivl om hvem du skal stemme på? Så kig i garagen. Har du tyske biler stående?… Hvad er hønen og hvad er ægget? Kommer partifarven før bilvalget  – eller bestemmer dit politiske ståsted hvad du vælger at have i garagen? Ingen ved det – men vi hjælper dig gerne alligevel i denne analyse baseret på lettere forældet statistik, løse påstande og strammede konklusioner… 

tyske biler

Hvis der står en tysk bil i din garage er du glad for en vis stabilitet. Vildskaben (eller manglen på samme) skal du nok selv sørge for når du sætter dig bag rattet – bilen skal være i orden, både mekanisk og udefra. Samme rationale gælder i stemmeboksen – politikere skal være driftsikre og sørge for gode rammer. 

Ejere af BMW, Mercedes og Audi stemmer generelt borgerligt. Opel og VW-ejere er mere tvivlende midtervælgere, der generelt bare ønsker en vis stabilitet og tryghed og som sagtens kan læne sig helt over til Socialdemokraterne eller Radikale.

Hvis du er til italienske biler er du sværere at kategorisere. Overordnet set ligger Alfa Romeo-ejere til højre for midten og Fiat-ejere til venstre – men folk, der vælger italienske biler er følelsesmennesker. Man vælger italienske biler fordi de er dejlige at køre i og fordi de ser godt ud – ikke fordi det er fornuftigt. Indenfor mærkerne er selvfølgelig også variationer. Kører du Punto, Tipo eller Panda stemmer du nok radikalt eller socialdemokratisk. Fiat 500-ejere er lidt nogle pyntegøjer, så de vil svinge mere ud – det kan både være over til SF eller måske Alternativet eller de kan være ovre at flirte med Konservative og LA. Også deres kryds i stemmeboksen er et fashion statement. Alfa Romeo-ejere vil sjældent stemme til venstre for Radikale – det elsker de deres brændstofslugende livsstilsaggregat for højt til. 

Hvis du kører dieselbil er der overvejende sandsynlighed for at du stemmer til højre for midten. Er det benzin, ligger du formentlig til venstre for midten. Hvis den senesteforskning viser sig at holde stik kan det være at det ændrer sig.

Elbiler er mere tricky… Hvis du kører Tesla er du opmærksomhedskrævende – også politisk. Enten stemmer du konservativt, eller LA (borgerligt, men ikke mainstream) og brokker dig gerne højlydt over at det ikke er til at få en ordentlig bil til under 1 mio i det her land. Du gør det dog med et skævt smil så du stadig kan leve lykkeligt i fantasien om at du i virkeligheden er Danmarks svar på Jennifer Lopez. 

Alternativt er du hipster, kreativ, har den store pakke med apple-produkter og bor funky-urbant med bistade indenfor gåafstand. I givet fald stemmer du Alternativet, Enhedslisten eller Radikale – og er meget højlydt engageret i klimadebatten. 

Hvis du kører en hvilken som helst anden el-bil stemmer du også radikalt eller til venstre herfor. Du støtter også gerne Greenpeace, har et aarstiderne-abonnement, hvis du ikke cruiser co2-neutralt rundt til de lokale gårdbutikker – du er klimabevidst og det må omverdenen gerne vide. 

Uanset hvad der står på dit rat, ønsker vi dig en rigtig glædelig valgdag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.