Suzuki Swift Sport: En fræk lille racer

Suzuki Swift kender vi som den klassiske to’ er bil eller singlebil. Men den nye Suzuki Swift Sport er helt sin egen. Kvindernes Bilmagasin har haft fingrene i det gule lyn fra Suzuki.

Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift har for mig altid været den ultimative pendlerbil eller naboens vilde drengebil med stor udstødning, sænket undervogn og brede fælge. Men med Suzuki Swift Sport får man det hele. Suzuki Swift Sport er Suzukis svar på en SEAT Ibiza FR.

Det er en bil, der skiller sig ud fra mængden af minibiler. og ja, minibil er det faktisk ikke. Jeg vil hellere kalde den en Polo-lignende størrelse. Den neon-gule farve, som vores pressebil havde, vakte utrolig stor opsigt på gaden, og de store fælge, den dobbelte udstødning og brummelyden ved start gjorde det bestemt heller ikke mindre attraktivt.

Suzuki Swift Sporten adskiller sig en hel del ud fra den alimindelig Swift. Udover designet og det ekstra udstyr, man får med, så har den nogle rigtig sjove køreegenskaber. Det er en rigtig lille gocart at køre. Den har manuel gear, en meget direkte og kontant styring, og så mærkes de 140 HK meget tydeligt. Sikkert fordi det er en forholdsvis let bil.

Interiøret er der ikke gjort så meget “sportligt” ud af. Sæderne er lidt skåleformede og har fået røde syninger, og så har bilen fået et lækkert sportsrat.
Suzuki Swift Sporten er født med en masse standardudstyr såsom: Adaptiv fartpilot, LED forlygter design, nøglefri adgang, 17″ alufælge, Apple Car Play.

Det var dejligt at se, at Suzuki endelig har fået nøglefri adgang, og det fungerer rigtig godt når du sætter dig ind i bilen og er klar til at køre. Men der var en ting der irriterede mig.. For at låse bilen op trykker man som vanligt på låse-op knappen. Herefter siger bilen “beep”, og man tror nu, at bilen er låst op. Men det er den ikke? Jo, men kun fordørerne. Bagdørerne og bagagerummet er stadig låst, og du skal derfor trykke på låse-op knappen engang mere. Hvorfor det? Det giver i min verden ingen mening. Og virkelig irriterende når du har hænderne fulde af indkøbsposer og regner med at bilen er låst op.

I forhold til andre biler i samme kategori er der godt plads i Suzuki Swiften. Det er en høj, lille bil med god plads på bagsædet og i bagagerummet.  Så er man en gammel GTI fan, men ønsker at prøve noget andet, så er Suzukis nye frække racer helt sikkert et godt bud.

Kvindernes Bilmagasin giver 3 stilletter ud af 6.

Bilen fåes fra 225.000kr og fåes allerede i dag hos alle danske Suzuki forhandlere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.