VIDEO: Ved du hvad der sker – når du IKKE skifter til vinterdæk? Kig med her…

Equestrian Vicky Mathiesen, MTB´er Olivia Meier, AG Triatlet Camilla Lykke og Triatlet Michelle Vesterby har besøgt Jyllandsringena glatbane, for at undersøge hvad der sker, når man kører med sommerdæk om vinteren! Se pigernes reaktion på turen her: 

Videoen er lavet af: Continental Dæk Danmark. Få flere gode råd om bil her.

Kører du med sommerdæk om vinteren? Det gør du ikke længere, når du ser denne video…

Fra Drøm til Mareridt

´Velkommen til Jyllandsringen hvor en drøm om at køre på glatbane, hurtigt kan forvandle sig til et mareridt… Heldigvis er det ikke farligt på Jyllandsringen, men dét er det ude i trafikken.

Bilerne er linet op med hhv. sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk. Ved du hvor vigtigt det er, hvilke dæk bilen kører på? Har du forestillet dig, hvilken betydning, det kan have? De fleste biler er jo sikre at køre i, så hvor vigtigt er det egentlig med de dæk? De 4 piger tror ikke, at det kommer til at gøre den helt store forskel hvilke dæk bilerne kører med på glatbanen. Selvfølglig er der forskel, men konsekvensen kan de ikke forestille sig. Turen på glatbanen kommer til at vise noget helt andet.

Har du prøvet at køre på glatbane? Det er virkelig en fantastisk øvelse og måske også en øjenåbner, det var det ihvertfald for pigerne. De skulle igennem flere forskellige forhindringer, bl.a. undvigemanøvrer og bratte opbremsninger, nøjagtigt som det kan ske, når man kører i trafikken. De fandt hurtigt ud af, hvor svært det er at styre bilen i sving. Selv ved helt små sving drejer bilen ikke lige så skarpt og venderadiussen er større. Bilen skrider mere og lettere i svingene, og det bliver sværere at rette op.

Bremselængden bliver også markant længere. Med en fart på kun 50 km/t når pigerne helt op på en bremselængden på vinterdæk på 11.75 m, til forskel når sommerdækkene en bremselængde på hele 29.30 m i glat føre. Jo stærkere de kører, jo længere bliver bremselængden. Efter en tur på glatbane , er det ikke så svært at forestille sig, at der hurtigt ved bratte opbremsninger, kan forekomme ulykker i vådt eller glat føre, hvis man ikke har de rigtige dæk på bilen.

husk de rigtige vinterdæk eller sommerdæk

Hvornår skifter man til vinterdæk?

Når bladene falder fra træerne, og regnen begynder at sile ned, så skal du begynde at overveje, at det er ved at være tid til at skifte dæk. Mange værksteder begynder allerede at reklamere med dækskifte i september, det gør de selvfølgelig også fordi, det skal være nemt og hurtigt at få skiftet dæk. Det kan godt blive lidt problematisk, hvis alle vil have skiftet dæk på samme tid. Helt optimalt og for ikke at slide for meget på dækkene, så burde man først skifte til vinterdæk, når temperaturen når ned omkring de ca. 7 grader.

Redaktionen skifter til vinterdæk midt oktober til midt november, alt afhængig af temperatur og vejrets udvikling. Men husk at vær opmærksom på, at der kan være ventetid, så du ikke lige pludselig kommer til at køre for længe på sommerdæk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.