Ny Volvo EX30: Markedets billigste og bedste elbil til dato

Verdenspræmiere på Volvo EX30

Nu skete det endelig! Verdenspræmieren som vi længe har ventet på – Volvo har fået sin nye pige i klassen – den lille nye fuldeletriske SUV – Volvo EX30. Kvindernes Bilmagasin har været til til presselancerering i skønne Milano, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel og byen emmede af sommer, stilede italienere og aperol på fortovscafeerne.

Ny Volvo eX30 fuldelektrisk SUV
Volvo EX30 er en nye lille SUV på markedet, og mere eller mindre den første elbil på markedet i denne
størrelse. Foto: Volvo

Konebil – nej tak!

Ok indrømmet! Jeg har aldrig været fan at fænomenet “konebil.” Jeg synes det er et nedladende ord, fordi man forbinder en konebil med en lille bil. Og hvorfor skal koner pakkes ned i små biler? Og manden i den store st. car? Når det som oftest er kvinden der henter og bringer fra skole og kører ungerne land og rige rundt til legeaftaler og idræt. Hvorfor skal kvinden ikke have en stor, fed SUV? Det har jeg aldrig helt forstået og jeg bliver aldrig fan af små biler…. lige indtil jeg forleden dag var i Milano og så den nye Volvo EX30.

Indrømmet – jeg kaster håndklædet i ringen! Den nye Volvo EX30 er den PERFEKTE KONEBIL.

Og hvorfor er den så det? Jo, det er den, fordi det er en “mini-SUV” og det er rent faktisk en mini SUV og ikke en forvokset cross-over, som man ved en fejltagelse er kommet til at kalde en SUV. Dette er rent faktisk en lille SUV og du får SUV fornemmelsen i det øjeblik du træder ind i bilen. Den er perfekt som nr. 2 bil eller til det unge par, som ønsker en elbil og måske har første barn på vej.

Præsentation af Volvos CEO

“Its a little thing that means a lot” sage Jim Rowan – CEO for Volvo Cars. Det var tydeligt at mærke, at det var en stor dag for Volvo. Dagen, hvor verdens mindste SUV skulle præsenteres. En stor dag for Volvo, men også en stor dag for verden, fordi EX 30 er den mindste SUV fra Volvo som sætter det mindste klimaaftryk på verden. Et stort skridt i Volvo Cars ambition om at blive klimaneutral i 2040.

Læs også: Nissans Formel e i Monaco

Designet er pænt, rigtig pænt. Hvor stor er den? Hvis man skal sammenligne med en model vi kender på markedet i dag, så var min første indskydelse en VW T-Cross. Måske i en lidt forvokset udgave. Hvis man spørger Volvo selv, sammenligner de den med en ID.3 fra Volkswagen. Men det synes jeg faktisk er synd, EX30´’eren er meget mere end det.
Baglygterne er de samme som baglygterne på Volvos store nye flagskib EX90 og forlygterne har sit eget udtryk. Den stiblede linje i lygtedesignet minder mig en lille smule om en kinesisk kollega, er det mon Xpeng? Eller Polestar? Lad det nu ligge…

Kabinen er meget futuristisk og jeg som har set mange af de nye elbiler (læs. kinesiske) på markedet var nu egentlig ikke så overrasket, men jeg kunne fornemme på Rikke, pressechefen for Volvo Danmark, at det er meget anderledes for en Volvo. Den store skærm i midten indeholder ALLE features. Selv speedometeret er flyttet ned i skærmen i midten. Er det mon sikkert nok at øjenene skal tages væk fra vejen for at kigge på et speedometer? Hmm. jeg er overbevist om, at hvis man tvivlede på sikkerheden fra Volvos side, så havde man ikke gjort det.

Håndtagene i dørene, som er en lille fin, tynd, smal pind, er noget helt nyt og handskerummet er flyttet ned i midterarmlænet. Rattet er helt nyt og i forhold til det Volvo rat vi kender i dag, så synes jeg der er en lille smule retro-look over det nye EX30 rat. Jeg kan godt lide det. For mig er rattet nemlig en stor del af bilens identitet. Lidt spøjst egentlig, men sådan har jeg altid haft det.

Ny smart sikkerhedsfeature

Volvo har været som bekendt “The leader in Safety”og den nye EX30 er heller ingen undtagelse. Den er ligeså sikker som man forventer af en Volvo. En af de helt nye features på EX30′ eren, er en døråbningsalarm. Denne alarm er beregnet til at bruge i storbyerne, hvor trafikken er tæt og cykler smyger sig op ad bilerne. Den fungerer på den måde, at hvis du er på vej til at åbne din bildør og der kommer en cykel kørende, så registrerer bilen cyklen, før end du selv gør. På den måde undgår vi ulykker for cyklister eller fodgængere.

Den nye Volvo EX30 set bagfra
Volvo EX30 er verdens mindste fuldelektriske SUV Foto: Volvo

Volvo EX30 er den hurtigst accelererende Volvo nogensinde. Den kører fra 0-100 km/t på 3,6 sekunder. Rækkevidden på batteriet er op til 480km.

Dert mindste klimaaftryk nogensinde

Volvo EX30 efterlader det mindste klimaaftryk for en Volvo nogensinde. Der kan vælges imellem to forskellige interiør-linjer. “Natural eller Recycle”. “Natural” giver sig til udtryk i det meget karismatiske mønster i instrumenteringen og er inspireret af det lav, som vokser på klipperne langs den svenske vestkyst. I “Recycle” udgaven er instrumenteringen produceret af rester fra plasticflasker og sæderne er lavet af reststoffer fra gamle cowboy jeans. 

Slut med bilnøgler i tasken

Infotainmentsystemet kommer med bla. Google og Apple og den kommer desuden med en digital nøglefunktion, således at du kan styre din Volvo via din app i telefonen. Du kan tænde og låse bilen op og du kan sætte dig ind og køre. Blot med din smartphone i hånden. Derududover kan du have forskellige brugerprofiler, således at du kan låne bilen ud til naboen eller sætte fart begrænser på den profil, som din børn kører med.

Læs også: Range Rover Sport – Hestefolkets Connnaiseur

EX30 kommer 4 forskellige farver og der kan vælges blandt forskellige lys temaer inspireret af forskellige skandinaviske landskaber.

Rattet i den nye VolvoEX30
Volvo EX30 interiør – det nye rat er friskt og lækkert i designet Foto: Volvo

Elektrisk prisbasker!!

Volvo EX30 er Kinderægget med de 3 overraskelser. 1. Det er en lille el- SUV – 2. Det er en favorabel pris – 3. Og så er det en Volvo. Det kan næsten ikke blive meget bedre. Specielt set i lyset af, at vi i lang tid har gået og sukket efter en lidt mindre elbil til en lav pris. Fordi skal du være elbilist i dag, skal du i grove tal kunne lægge 350.000kr og det er der altså rigtig mange penge.

Så der ligger her en målgruppe i den blinde vinkel, som der ikke rigtig har været nogen der har kunnet tage sig af. Men der er nu håb forude – fordi den nye EX30 lanceres til en frapris på – hold nu fast – 274.000kr, hvilket gør den til den billigste fuldelektriske elbil i Danmark. Det er en skelsættende pris, som i den grad kommer til at sætte nye “pris-standarder” for elbiler.

Tillykke Volvo med jeres nye fine baby!

Tak for invitationen til Volvo Car Danmark. Læs mere om Volvo EX30 her.

2 kommentarer til “Ny Volvo EX30: Markedets billigste og bedste elbil til dato”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.