ID. Buzz – Volkswagens folkevognsrugbrød anno 2023

Kalder alle Folkevogn-rugbrøds enthusiaster!!

Uanset om du drømmer om det frie liv, at investere i en gammel camper, restaurere den og køre ud i det blå. Eller du måske har mange minder fra din ungdom, hvor Simple Living udtrykket endnu ikke var opfundet, men levede i bedste velgående. Så er der gode nyheder til dig.
Kvindernes Bilmagasin har testet 2023’s udgave af det over 70 år gamle Folkevognsrugbrød, som hedder VW ID. Buzz.

ID: Buzz fotograferet nede ved vandet i Humlebæk
ID. Buzz i den karakteristiske gule farve, som er noget af et blikfang i trafikken

Ideen til bilen startede helt tilbage i 1947 og det startede med en varebil indtil Westfalia i 1954 byggede en campingbusversion. Den blev utrolig populær blandt danskerne og har været det siden. I dag har bilen kult status.

Folkevognsrugbrødet tilbage fra 1954
Det 70 år gamle Folkevognsrugbrød, startede som en varebil.

ID. Buzz er 100% elektrisk og er noget af et designikon. (Aldrig har jeg fået så meget opmærksomhed i trafikken). Mange features har Volkswagen forsøgt at genskabe og specielt en er jeg ret vild med. I det øjeblik jeg trådte ind i bilen og satte mig op i sædet, fornemmede jeg den meget lodrette førerstol, det næsten vandret-vinklede rat og det store afstand til forruden.

Altsammen noget der gav mig fornemmelsen af at være i “Rugbruds-land”. Hvis du har prøvet at køre i en, så ved du hvad jeg mener. ID. Buzz kaldes en minibus, og det føles også sådan. Og så bliver du måske skræmt derude, men den er overhovedet ikke svær at køre. Tværtimod. Den er konstrueret på en måde, så den har en fantastisk vende radius, så den kan vende på en frimærke. Det gør den utrolig nem at køre. Og så er det en elbil, så det er bare speederen i bund og derud af.

ID. Buzz er en elbil
ID. Buzz er en elbil og oplades på fuldstændig samme vilkår som en almindelig elbil.

ID. Buzz er en meget anderledes men ny, spændende og innovativ bil, der er designet til at imødekomme moderne behov og ønsker. Denne bil er en eldrevet minibus, og den har en række funktioner, der gør den til en ideel bil til familier og eventyrlystne sjæle.

En af de mest imponerende funktioner ved ID. Buzz er dens rækkevidde på op til 417 km på en enkelt opladning, hvilket gør den til en af de mest effektive elbiler på markedet. Den har også en rummelig kabine med plads til op til otte passagerer, og den kan konfigureres på forskellige måder for at imødekomme forskellige behov.

Læs også: Ny Volvo EX30 – Markedets billigste og bedste elbil til dato

ID Buzz har også en række avancerede teknologier, herunder et digitalt instrumentbræt og en touchskærm, der giver adgang til en række funktioner og tjenester. Den har også avancerede sikkerhedsfunktioner, herunder automatisk nødbremse og adaptiv fartpilot.

Camper er kult

Den model jeg testede, var en delvis camper forstået på den måde, at bagsæderne kunne klappes fladt ned og så kunne man lægge en stor madras ind som en stor dobbeltseng. Bagerst i bilen var der sat et mindre køkken ind med to gasblus , vandtank og vask.

Ønsker man en mere avanceret udgave af ID. Buzz´’en så kommer den senere på året med et stort foldetag – en Buzz som skulle være den helt store Camper-udgave.

ID buzz som autocamper
Vi gjorde klar til at lave rabarber tærte bag på ID. Buzz’en – noget som ungerne
elsker denne tid på året.

Mine piger var ellevilde med ID. Buzz. Børn i det hele taget var meget begejstret for bilen. Sikkert fordi den ligner en legobil eller en bil fra Disneys børnefilm “Cars”.

Efter vi havde spist rabarbertærten gjorde vi Buzzen soveklar til natten. Bilens størrelse taget i betragning lå man faktisk rigtig godt. Børnene elskede det og synes helt bestemt at vi skulle have en ID. Buzz for evigt!

ID. Buzz som camper med indbyggede madrasser
Jeg og mine 2 piger er ved at gøre klar til natten og har lavet ID. Buzz soveklar.

Det er blevet utrolig populært at leve efter devisen “Simple Living” og at køre i det blå med sit hus på ryggen. Hvis man har lyst til at læse mere og er blevet inspireret til selv at tage ud i det blå, så er Rugbroedslivet, Ayohansen.dk, homeiswhereipark, Bettina Bøjstrup alle instagram profiler, som deler ud at deres camperliv.

Sæderrækkerne bagi er perfekte til børn, især skydedørene i begge
sider og de to klapborde er et hit

Årets bil i Danmark

ID. Buzz vandt årets bil i begyndelsen af året og hvordan kan det så være at en minibus løber afsted med denne fine titel? Ifølge Bilmagasinet har den blikfang, er kvik på speederen, mange sæder til den store familie og så har den en lille venderadius, som er perfekt inde i byen. Og det mærkede jeg i den grad. Det var næsten som at sidde i en radiobil på bakken, og lave sjove vende manøvre. Den vendte simpelthen på en tallerken.

Læs også: Range Rover Sport – Hestefolkets Connaiseur

Alt i alt er ID. Buzz en imponerende bil, der er designet til at imødekomme moderne behov og ønsker. Det er en ideel bil til familier og eventyrlystne sjæle, der ønsker en pålidelig og effektiv bil med masser af plads og avancerede funktioner.

Priser

Prisen er i den lidt dyre ende. Men hvis man ser på, at man både får en ultimativ, praktisk og elskværdig familiebil med masser af plads til børn, samtidig med at du får mulighed for at tage på camperferie. Så synes jeg faktisk ikke at prisen er helt skæv.

ID. Buss kan købes fra 489.995kr og privatleases fra 15.000kr i udbetaling, 4999kr om måneden og så må man køre 15.000km/årligt. (Obs. prisen er uden camping udstyret)

Lige nu er der tilbud fra Volkswagen, hvor du får et års gratis strøm med Clever.

Tak for køreturen “down memory lane” Volkswagen Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.