Biltest: Volkswagen T-Roc (2018) and Roll

Afsløringen af den nye Volkswagen T-Roc vakte stor jubel i Milano i efteråret sidste år. Forventningerne er derfor høje og spørgsmålet er, om den kan leve op til dem? Jeg har testkørt den nye T-Roc og er svært godt tilfreds – men det er nu ikke alt ved den, der er til seks stjerner.

Volkswagen T-Roc

Toureg, Tiguan, Touran og nu T-Roc – som er navnet på Volkswagens sprit nye familiemedlem. I denne SUV-verden vi lever i, har Volkswagen fulgt med tidens trend og lanceret den nye VW T-Roc. En livsstilsbil med fornemmelse af “stor bil”, masser af overskud og god plads til familien.

Design

Bilens højde udstråler overlegenhed og masser af SUC-charme. Bagenden har et elegant finish med aflange lygter, som passer godt til bilens former. Frontens kølergitter i midten og LED lygter i hver sin side giver masser af attitude – faktisk ligner den lidt Toureg’en – så hvis din drømmebil er SUV familiens overhoved, så smager den lidt af fugl.
Jeg er vild med bilens høje indstigning. Især for én som mig som skal have barnet ind og ud af autostolen flere gange om dagen og altid kører rundt med klapvogn i bagagerummet – der er rigtig god plads.


Hele instrumentbrættet virker lidt plastic-agtigt – men det er kun noget finder ud af, når man som en nørd som mig, virkelig mærker efter. En anden ting, der irriterer mig er, at når jeg som medpassager skal navigere musik og navigation, fornemmer jeg, at hele skærmen er placeret således, at den vender en lille smule over imod føreren dvs. væk fra mig. Det giver en underlig vinkel.

Læs også: VW T-Roc – “Jeg er vild med dig”

Interiøret er knapt så prangende i min testbil. Sæde-mønstret er en kedelig grå-stribet farve og minder om en gammel Opel Kadett fra 80’erne. Men T-Roc fåes i rigtig mange farvekombinationer, så der burde være lidt for enhver smag. Der findes 11 forskellige farver, og som noget nyt og spændende kan du bestille bilen hjem med enten hvidt eller sort tag, så man får en fin kontrast til resten af bilens farve.

Apple CarPlay

eg har hørt meget om Apple CarPlay, men jeg har aldrig prøvet det. Det fik jeg fornøjelsen af i denne uge – og jeg må sige, at jeg er skuffet! Jeg troede, at den kunne meget mere, end den kan. Som I måske ved, kobler man sin smartphone til skærmen, og dermed kan du bruge mange af smartphonens funktioner –  såsom musik, navigation osv. Og det med musikken og ens playlister er smart. Men når man skal bruge navigationen og tilføje en ny destination, så er det ikke særligt intuitivt. Jeg havde meget svært ved overhovedet at finde “indsæt ny destination” knappen,  så det endte med, at jeg alligevel tog fat i min telefon for at søge efter en ny destination. Jeg er ikke imponeret! For mig at det ikke pengene værd, og jeg fortsætter i hvert fald med at bruge min smartphone som navigation.

Fin lille mor-racer

I det store og hele, er jeg egentligt ret god tilfreds med den nye T-Roc. En fin lille mor-racer med god plads til familien og en skøn komfort til føreren – og så til en fornuftig pris á 239.990kr. Hvis jeg skulle vælge bilen, har jeg et par “must-haves”. For det første synes jeg, at den skal have et automatgear – jeg elsker nemlig VW’s DSG gear. Og det kan du få for ca. 50.000kr mere. Og så ville jeg vælge den med en lidt større motor. Min testbil var kun en 1,0, og jeg var imponeret over hvor flot den klarede det, meen lidt flere hestekræfter ville være at foretrække.

Læs mere om T-Roc her

Jeg giver den nye VW T-Roc 4 stiletter ud af 6.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.