Biltest: Audi A3 – We love you!

Der var bred enighed blandt de mange forskellige kvinder jeg en dag adspurgte, hvilken bil der var deres yndlingsbil; “Audi A3” lød svaret. Audi og de 4 ringe har altså en hel speciel tiltrækning på os kvinder. Hvad det helt præcist er, har jeg sat mig for at finde ud af.

Sort Audi A3 forfra

Det var mandag morgen, og ugens testbil hed Audi A3. “Du siger bare til, hvis jeg skal testkøre den for dig?”, udbrød flere af mine veninder, da jeg var på vej ud for at hente bilen. Der er ingen tvivl om, at Audi A3 står højt på mange kvinders ønskeliste, og den er ifølge Nordania Leasing den mest leasede firmabil blandt kvinder. Men hvad er det helt præcist, der gør Audi så populær i forhold til mange af de andre bilmærker?

En eksklusiv oplevelse

Audi er et luksus brand på lige fod med bl.a BMW og Mercedes-Benz. Det mærkede jeg tydeligt, allerede da jeg trådte ind i Audi- showroomet i Gladsaxe, hvor det første, jeg mødte, var en værtinde, som øjeblikkelig bød mig velkommen. Hun kiggede mig i øjnene og spurgte: “hvad kan jeg hjælpe dig med?”. Showroomet lignede en million, alt var nyt og lækkert, og alle de mange Audi modeller stod skinnende, nypudsede og blinkede til mig.
Imens jeg ventede på min test bil, blev jeg tilbudt en kop kaffe og et varm croissant fra caféen. Det føltes næsten som at være på wellness ophold – lige meget hvor man trådte hen, følte jeg mig i centrum, og jeg fornemmede, at personalet ville hoppe og springe for mig, for at jeg skulle føle mig godt tilpas.

Design, design, design

Den nye Audi A3 kom trillende i den flotteste mørke-kongeblå farve. Jeg elsker kongeblå! – specielt med beige farvet læderindtræk. Det havde denne her nu ikke – den havde et standard stof indtræk med et lidt sjovt stribet mønster.

Vi kommer altså ikke udenom designet. Audi har altid været god til deres design. Flotte, runde, harmoniske linjer med et levende udtryk i fronten, som taler til én. Den nye Audi A3 er ganske enkelt en virkelig flot bil! Den udstråler charme, selvtillid og ekslusiv elegance, og det er jo alt andet lige noget, vi kvinder godt kan lide.

Køreegenskaberne kan jeg heller ikke sætte en finger på. Et godt, gedigent tysk håndværk, som mærkes tydeligt på finishen i kabinen, i den faste gearkasse og måden bilen ligger på vejen på. Testbilen var udstyret med en Audi assistent pakke, som bl.a indeholder active lane assist og adaptive fartpilot. Det føltes nærmest, som om at bilen kørte af sig selv. Hvis jeg fjernede hænderne fra rattet, overtog bilen selv styringen, og når det var nødvendigt, bremsede den også selv. En surrealistisk oplevelse og samtidig en forsmag på fremtidens førerløse biler, som der snakkes så meget om for tiden. En rigtig behagelig feature til jer, som kører lange distancer i hverdagen.

I trygge hænder

Ikke nok med at servicen og køreegenskaberne er i top, når du er Audi-ejer. Du er også i trygge hænder, hvis noget skulle gå galt ude i trafikken – f.eks. motorstop. Der følger nemlig mobilitetsservice med en Audi, som dækker 24 timer i døgnet i Danmark og i udlandet. Så er uheldet ude, kommer der en vejhjælp og henter dig og din bil og kører jer til nærmeste værksted. Derudover stiller Audi en gratis lånebil til rådighed (max 5 dage), så man kan komme videre på sin færd uden de største ubelejligheder.

En helhedsoplevelse

Alt i alt er det en hel livsstil at køre Audi – serviceoplevelsen i butikkerne, de gode køreegenskaber og trygheden på vejene.
Det er ikke mærkeligt at mange, især kvinder, er glade for at køre Audi. Og skal jeg sige noget knapt så positivt – ja, så kommer jeg nok ikke udenom prisen. Den er altså i den høje ende, og derfor også grunden til at jeg giver Audi A3 5 stjerner ud af 6.

Testbilens specifikationer: Audi A3 Sportback Sport 1,0 TFSI 3-cyl. med 116 HK, 6 trins manuel gearkasse og et bagagerum på 380 liter. Pris fra kr. 288.887,-. Den bil jeg testede kostede 366.556,- 

Bilen er venligst udlånt af Audi Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.