Ny Audi Grandsphere konceptbil – Luksuriøs limousine med personligt interiør

Den nye Audi Grandsphere konceptbil er en luksuriøs limousine, som byder på bæredygtigt indtræk og individuel kabiner – helt afhængig af føreren af bilen

Den nye Audi Grandsphere konceptbil er andet skud på stammen ud af Audis tre nye konceptbiler, de skal tegne fremtiden for Audi. Mange af de nye teknologier og digitale tiltag, kan meget vel være funktioner, som vi inden længe kommer til at se i de kommende biler fra Audi. Alle konceptbilerne er udelukkende elbiler og byder på den nyeste teknologi. Audi Grandsphere kommer med den nye Premium Elektriske Platform, kaldet PPE (Premium Platform Electric), der er placeret et batterimodel mellem akslerne, leverer 120 kWh energi og har en flad batterikonstruktion.

Audi Grandsphere er en luksuriøs limousine med en længde på hele 5,35 meter og en bredde på 2 meter. Selve akselafstanden er 3,19 m og det er faktisk længere end på Audi’s A8 Model. Hele designet omkring bilen er konstrueret og bygget op, så bilen fremstår så dynamisk som muligt, og det ses meget tydeligt, når man ser bilen og taget, som falder i en dynamisk bue, hvilket minder om Audi Sportback.

Audi Grandsphere i grå med dynamiske coupeformede linjer

Modsat døråbning og genkendelse af din gang

Det lyder helt vanvittigt, når vi siger modsat døråbning OG genkendelse af din gang! Men i den nye Audi Grandsphere er der ingen B-stolpe, dørene hægter sig fast på A og C stolpen og åbner udad modsat af hinanden. Det giver direkte og nem adgang til hele kabinen. Men det kan rent faktisk være, at du aldrig behøver at åbne en bildør igen, fordi med genkendelse af din individuelle “gang” mod bilen, registrerer bilen du kommer og bildørene åbner automatisk op for dig. Men det bliver endnu mere service og individuel brugeroplevelse at sætte sig bag rattet på en Grandsphere, fordi bilen kan på din gangart genkende, hvem du er og automatisk iscenesættes hele bilens display og ambientebelysning efter dine egne individuelle ønsker.

Sædepositionen indstiller sig automatisk og førerens individuelle komfort-funktioner har bilen allerede registreret og alt indstilles, når bilen registrer føreren nærme sig bilen. Klimaanlæg, display og seneste integrationer vil med det samme være i bilen, når føreren er “registreret” af bilen , så alt er automatisk indstillet, når du sætter dig bag rattet. Ohh hvilken en luksus!

Læs også: Ny Audi Skysphere Koncept – ny elbil med variabel akselafstand og 465 kW

Lad bilen køre selv og nyd det bæredygtige interiør – helt uden displayskærme!

Ligesom Audi Skyphere får Grandsphere også level 4 i autonom kørsel, hvilket betyder, at bilen kan køre helt af sig selv. Det betyder også, at du roligt kan læne dig tilbage og nyde køreturen, uanset om du vil sidde i et af de to individuelle forsæder eller den lækre to personers sofa bagi.

Sofaen er selvfølgelig ikke bare en sofa, det er en sofa med bæredygtigt indtræk. Men Audi stopper ikke der, faktisk er sidebeklædningen, indtrækket i alle sæderne og bundbeklædningen også lavet af bæredygtige materialer. Eksempelvis stammer træindlæggene i avnbøg fra bæredygtig dyrkning og er fremstillet af genanvendte råstoffer. 

Læs også: Biltest: BMW iX3 – Elbil for alle pengene!

Audi Grandsphere kommer ligesom Audi Skysphere til at have en selv-kørselsfunktion, så du ikke længere skal fokusere på rat og pedaler – MEN – den helt store forskel fra Grandsphere til Skysphere er, at du også vinker farvel til displayskærme. Konceptbilen går ind for digital ro og derfor vil man ved autonom kørsel opleve, at istedet for skærme og displays vil interaktive funktioner blive projiceret på træbeklædningen.

Fremtiden for Audi

De nye konceptbiler bygger på nogle af de nyeste teknologier, som nævnt før Level 4 i Autonom kørsel, nye innovative tjenester, samt integration af digitale tjenester i bilerne, så bilen bl.a. selv kan finde en parkeringsplads, eller køre til en opladningsstation.

Det bliver spændende at følge med i, om fremtidens biler fra Audi allesammen kommer til at indeholde disse fantastiske teknologier i mere eller mindre grad samt om vi ser dem i nærmeste fremtid.

Det ville i hvert fald være luksus, hvis vi gør.

Kilde: Audi Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.