Toyota bekræfter ny mikrobil, skal hedde Aygo X og får crossover design

Toyota bekræfter at en helt ny bil i mikrobil klassen skal erstatte den forhenværende Aygo, og kaldes Aygo X – Hvor X skal udtales som Cross

Aygo x teaser af baglygte og navn

Det er ingen hemmelighed, når alle ved, at disse dage er SUV og crossover designets gyldne dage i Danmark. Vi er vilde med det, og derfor kan det ikke blive bedre når en af danmarks mest populære kompakte mikrobiler får sådan et design.

Crossover designet

Vi ved endnu ikke endeligt hvordan den nye Aygo X skal se ud, men, tidligere i 2021 løftede Toyota sløret og præsenterede en helt ny konceptbil, som tydeligt kan sættes i relief til den nye Aygo X. Konceptbilen Aygo X Prologue, har ikke kun navnet, men også et tydeligt crossover design.

Derfor kan en større markeret front, en høj bagende og en højere siddeposition, meget vel være nogle af de markante forskelle i forhold til den nuværende Aygo. Den endelige afsløring af produktionsmodellen får vi i starten af november 2021, så vi må vente lidt i spænding endnu.

Se videoen af Aygo X Prologue herunder.

At den nye bil skal have et “X”, får måske også mange til at tænke på de nuværende Aygo-modeller. Mange af bilens udstyrsvarianter har nemlig hedder noget med X, f.eks. Aygo X-Style eller standards udstyrsvarianter der bare har heddet X. Det lille bogstav bliver ikke bare en udstyrsvariant nu, men bilens identitet. X kommer til at stå for “Cross” i Crossover, derfor skal den også korrekt udtales Aygo Cross.

Designet til europæerne

Den nye mikrobil er den første bil der er 100% udviklet, designet og produceret fra Toyotas nye udviklingscenter, Toyota Motor Europe. Den skulle være designet med stort fokus på det europæiske marked, og skulle derfor passe perfekt til de at komme rundt i de europæiske byer og forstæder.

Den nye Aygo X vil også blive den tredje bil der er bygget på den nye GA-B platform fra Toyota. Det er den samme platform som Yaris og Yaris Cross er bygget på. Yaris vandt årets bil i Europa 2021, blandt andet på grund af gode køreegenskaber grundet den nye platform, så mon ikke den nye Aygo X også bliver en helt ny køreoplevelse.

Læs også: Verdenspremiere på ny generation Toyota Yaris

Kilde: Toyota

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.