Biltest: Den nye Volvo XC90

Har du kørt bil i Trump´s eget land, så ved du hvad jeg mener, når jeg skriver at Volvo XC90 er en monsterstor bil. Men til forskel for mange af de amerikanske biler, som godt kan virke klodset, så er den svenske kæmpe en meget komfortabel og lækker luksus-SUV. Jeg har haft fornøjelsen at køre i det labre køretøj i en hel uge for Kvindernes Bilmagasin.

Volvo XC90 front
Den svenske kæmpe udstråler power og magt

Volvo XC90 – En kæmpe SUV

Selv om Volvo XC90 er én af de største SUV´er på det danske marked, så synes jeg ikke, at den på nogen måde virker hverken tung eller klodset, du skal dog lige være klar over, at der er en ekstra længde bagtil, når du bakker, men ellers skræmte størrelsen mig ikke på nogen måde.
Jeg  følte mig højt hævet over andre faktisk en lidt sjov følelse a la Her kommer jeg kørende og nu flytter alle sig. Det gjorde de selvfølgelig ikke sådan lige, men XC90 udstråler respekt og magt med sine lige knap to og et halvt tons, det mærkes især når man møder en minibil ved en indsnævring af vejen, og man uden tøven får lov til at køre igennem som den første.

Volvo XC90 bagparti
Det enorme, men nydelige bagparti

Læs vores anmeldelse af Volvo V90 plug-in-hybrid her

Hestekræfter der kan trække

Volvo´s XC90 som jeg testede havde en 4-cylindret benzin motor med 310 HK AWD og den lå godt og stabilt i svingene og drønede nærmest bare ud over stepperne. 0-100 km/t klarede den på 6,5 sek og gearskiftet foregik meget let og smidigt i det 8-trins automatgear. Den kan sagtens trække en af de større trailere til enten båd eller heste, da max vægt ligger på 2400 kg.

360 graders kamera

SUV´en var udstyret med et 360 graders surround view kamera, der er suverænt til, når du skal parkere. Forestil dig følgende: Du kommer kørende på parkeringspladsen i Volvo´s nye lækre XC90. Du tænker, at det måske bliver lidt af en udfordring at få bilen parkeret, når nu den er så stor. I centerdisplayet har du heldigvis et perfekt billede af din bil og parkeringspladsen, hvor du kan se alle forhindringer og striber til p-båsene. Du har faktisk følelsen af, at der hænger en drone over din bil. Det er genialt, og du kan nu parkere fuldkommen perfekt og uden at være det mindste i tvivl om du holder for tæt på de andre biler – eller om du rammer striben på p-pladsen.

Volvo XC90 parkeringskamera
Perfekt hjælp til parkering

Sikkerhed i top

Der er styr på sikkerheden med City Safety, som kan:

  • holde udkig og bremse om nødvendigt.
  • registrere om et andet køretøj kører direkte imod dig.
  • hjælpe dig med undvigemanøvre.
  • advare dig om glatte vejforhold.
  • hjælpe med styringsassistance.

Luksus og komfort

Her er tale om en en bil i luksus-klassen, hvor komfort og intuitiv teknologi møder hinanden. Udover at være stor, er den også meget rummelig. Der er plads til alt – familie, hund, kufferter, golfbags, barnevogn, ja der er nærmest ingen grænser for, hvad sådan en flyder kan indeholde. Gør man brug af alle syv sæder er der endda rig mulighed for at have børnenes kammerater med hjem fra skole og det giver helt sikkert bonus.
Herunder er vist tre forskellige billeder af hvordan bagsæderne kan indstilles:

Volvo XC90 bagsæder
Bagsæderækker med ialt 5 sæder (3+2). Forskellige indstillinger er vist

Også på lydsiden er der lækkerier at spore med et Harman Kardon lydanlæg. Det leverer en skøn og kraftfuld lyd, som understøttes af 14 hi-fi højtalere med luftventileret subwoofer, der tilsammen sørger for den helt rette akustik i kabinen.
Min testbil havde Four-C aktiv undervogn med luftaffjedring på alle fire hjul. Denne hjælper med at opretholde bilens frihøjde ved tilpasning af forskellige vejforhold og giver god kombination mellem komfort og kontrol. Skal man læsse tunge materialer har man mulighed for at sænke bagenden ved hjælp af Four-C.

Læs også vores test af Volvo V60 Cross Country her

Volvo XC90 dørtrin med lys
Dørtrin med lysende Volvo-logo
Gearstand og midterkonsol
Designteamet hos Volvo har været inspireret af juveler og brillianter.

Finale

Det var en fornøjelse af den helt store slags at køre XC90. Du får følelsen af at være højt til vejrs med eksklusivitet, elegance og lækre detaljer. Lyset i kabinen og de gode sæder gør at du får en skøn form for ro og selvom bilen er tung, så bliver det opvejet af de mange hestekræfter, som giver kørslen et dejligt flow.
Priserne ligger helt oppe i de høje luftlag. Du skal have en lille million danske kroner og op efter for at kunne sætte dig til rette i bilen på daglig basis, så det er ikke alle, der er det forundt. Men har du pengene, så må man sige at du helt sikkert bliver godt kørende i Volvo XC90.

Volvo XC90 soltag i glas
Panorama el-soltag i glas

Volvo XC90 er en del af Kvindernes Bilmagasin´s ”Månedens Eksklusive”.

Se mere om Volvo XC90 på Volvo´s egen side

Volvo XC90 T6 aut Inscription 310 HK
Startpriser fra kr. 992.010,-.
Modellen her starter på kr. 1.242.753,-.
Denne testbil incl. ekstraudstyr kr. 1.482.344,-.
Der er mulighed for at erhvervslease XC90.

Se også en lille video herunder:

Volvo XC90

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Female-Drivers-Club-Logo-1

VÆR MED FRA STARTEN!

1/9 lanceres FEMALE DRIVERS CLUB – landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op nu – så holder jeg dig løbende opdateret.

mobillogoer-popup

Glæd dig! 1. sept. lanceres

FEMALE DRIVERS CLUB!

Landets første netværksbilklub for kvinder. Til dig der elsker dyre luksusbiler, drømmer om at køre på racerbane til TrackDays og elsker at blive forkælet til eksklusive livsstilsaftener. Skriv dig op allerede i dag – så holder jeg dig løbende opdateret.