C5 Aircross – fransk SUV spækket med udstyr

c5 aircross

Jeg har testet den helt nye C5 Aircross i den lækre metallak blå Tijuca for Kvindernes Bilmagasin. Det franske bilmærke Citroën, som i år fejrer 100-års jubilæum er meget populært og har med sine favorable privatleasingpriser og seneste kampagner formået at få ekstra mange biler ud at køre på de danske veje. Se andre biltests af Citroën modeller.

Sportsmodel
Sportline-versionen har en 1,5 liters Blue HDI dieselmotor og 130 HK, og selv om det ikke lyder af meget, så kørte C5´eren faktisk rigtig fint.
Udstyrslisten er imponerende lang i SUV´en: 19” alufælge ”Diamond art”, bakkamera, parkeringssensor for og bag, 2-zone aut klimaanlæg, 3D navigation, trådløs oplader, læderrat og meget mere. Bilen var udstyret med et 6-trins manuelt gear, og det fungerede både smidigt og let.

19″ alufælge Diamond Art

Lækkert touch
Der er massere af udstyr som gør hverdagen nemmere, og som også giver C5`eren et mere lækkert touch. Det er skønt med nøglefri adgang, start/stop knap, el-betjent føresæde, el-indstillige sidespejle, som også klappes ind elektrisk, bagklap der lukkes ved hjælp af et enkelt tryk samt det elektriske panoramaglastag.          

Interiør
Sæderne med indtræk i dellæder var komfortable samtidig med at jeg sad godt. Jeg var dog ikke helt vild med plastinteriøret i dørene, men det er heldigvis en smagssag.

Sæder i dellæder

Citroën har dog tænkt ud af boksen, hvad angår kørecomputerens opsætning, som var både behagelig og informativ. Kilometerne blev vist på to forskellige måder og der var advarselsinfo, hvis bilen var for tæt på den forankørende bil.

Informativ kørecomputer (foto er taget af medpassager)

                                                                                                                                                 

Eksteriør
Det udvendige design er klart bedre end mange af de tidligere modeller som Citroën har skabt, og især bagenden synes jeg er vellykket både med hensyn til lygterne og de to store udstødningsrør samt tagrælinger.

Stort bagagerum
C5 aircross er udstyret med et meget stort bagagerum på 580 liter og kan snildt rumme flere kufferter til rejsen eller småbørnsfamiliens barnevogn. De tre individuelle bagsæder kan alle forskydes, så bagagen bedre kan stuves. Jeg synes dog godt, at der på bagsædet kunne være lidt bedre benplads end tilfældet er.

Bagsæderække med 3 separate sæder
Hvert enkelt sæde kan indstilles efter behov

En funktionel fin lille feature, som jeg vil nævne her til sidst er drejeknappen, som er placeret lige foran gearet, den kan justere kørselsevnen i svært føre såsom mudder, sand og sne.

Franskmændene har denne gang skabt en virkelig fin bil med rigtig meget udstyr, den kører dejligt og med leasingpriser fra kr. 3.495/md ved 15.000 km/år og kr. 14.995 i førstegangsydelse, så er det da bare at komme afsted til forhandleren hurtigst muligt.

Kvindernes Bilmagasin giver følgende stiletter til C5 Aircross:

Design:

Køreegenskaber:

Value for money:

Citroën C5 Aircross Blue HDI Sportline
Startpriser fra kr. 254.990,-.
Modellen her incl. ekstraudstyr kr. 451.990,-


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.