Maj-Britt Kjær Sørensen – månedens profil

Mød Maj-Britt, KBMs nye eksterne bilekspert

Kvindernes Bilmagasin har fokus på de kvindelige bilister og har sat sig for at undersøge, hvad de europæiske bilproducenter gør for kvindernes sikkerhed i bilen. Til den opgave har vi indhentet en ekstern ekspert som skal hjælpe os med at analysere data og sætte kvindernes sikkerhed på dagsordenen.
I denne artikel kan du blive lidt klogere på Maj-Britt Kjær Sørensen og hendes arbejde.

Maj-britt kjær sørensen bilekspert

MajBritt Kjær Sørensen om kvinder, data og sikkerhed

Mange produkter og services er udviklet og optimeret ud fra den mandlige fysik og mandlige præferencer. I nogle tilfælde har det ikke så stor indflydelse på kvinders hverdag – i andre tilfælde kan det være direkte farligt.

73% større risiko for skader for kvinder end mænd

Flere udenlandske undersøgelser peger på, at kvinder udsættes for en meget større risiko end mænd, når de sætter sig ind i en bil. Faktisk viser den seneste undersøgelse, at kvinder har en 73% højere risiko end mænd for at komme seriøst til skade i et biluheld.

Årsagerne til de dystre tal bunder i historie, samt biologiske og kulturelle forskelle mellem kønnene – og blandt andet at vi i høj grad mangler data om kvinder.

Et eksempel fra sundhedssektoren

Novo Nordisk og Københavns Universitet har gennemført et stort dansk studie. Her undersøgte de 770 sygdomme med data fra 21 års hospitalsbesøg. Undersøgelsen viste, at kvinder i gennemsnit diagnosticeres fire år senere end mænd.

Læs om en tidligere profil Christina Hembo og hendes passion for biler.

Maj-Britt Kjær Sørensens finder hullerne i osten

Det er den form for studier som Maj-Britt Kjær Sørensen arbejder med at afdække og finde mulige løsninger på. Hun undersøger sammenhænge mellem fagområder og tendenser, der kan synliggøre løsningerne. Løsninger som skal findes i de manglende data.

Maj-Britt analyserer ikke selve dataene, men analyserer sammenhænge og forskelle, samt  tendenser og muligheder på tværs af de dataanalyser, der laves indenfor de forskellige områder.

Vi skal acceptere, at der er forskel på mænd og kvinder

Udgangspunktet er, at vi skal vedkende os, at der er forskel på mænd og kvinder. Virksomhederne skal udvikle kommercielt interessante løsninger, der retter op på skævvridningen. Det er der ikke kun en samfundsmæssig etisk interesse i, men også et stort økonomisk potentiale i for virksomhederne. 

Maj-Britt Kjær Sørensen er tilknyttet Kvindernes Bilmagasin som ekstern ekspert. Følg med her hos os, når vi inden så længe følger op på Maj-Britts efterforskning omkring sikkerheden for kvinder i biler. Her vil hun bl.a. gå i dybden med en undersøgelse af, hvordan tallene for kvinders sikkerhed i europæisk producerede biler ser ud.

Læs eller genlæs vores interview med Nancy Øe fra Dit Bilhus.

Maj-Britt Kjær Sørensen og hendes Skoda Octavia
Maj-Britt kører til daglig i en Skoda Octavia.

Du kan læse mere om Maj-Britt og hendes arbejde på nordkjaer.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.