Ferietid i VW California Campingbus

Kvindernes Bilmagasin har testet Volkswagen´s campingbus, VW California, og jeg havde mulighed for at køre på en lille tur til Ulslev Strandcamping på Falster sammen med min mand. Se flere Biltests af Volkswagen modeller.

VW California

Vi var meget spændte på, hvordan det fungerede med at skulle tilbringe både dag og nat i bussen. Bus er dog nok et lidt for stort ord til sådan et køretøj, men det er immervæk en del større end de fleste personbiler.
Det startede vel helt tilbage i 50´erne med det legendariske Folkevognsrugbrød eller hippiebilen om man vil, men siden er der sket meget på campingbusfronten, og hvor man dengang nok elskede at det hele var lidt primitivt og laissez-faire, ja så må man sige, at VW har tænkt meget mere i smarte løsninger og nutidig komfort, der er nemlig ikke meget fortids hippie-stil over California´en.
Vi har at gøre med en rullende sommerbolig i mini-udgave, og også to separate funktioner både som bil og som feriebolig. Du tager en bil og en campingvogn, og når de to parres, så får du en campingbus.

God opbevaringsplads til poser, tasker og sko

Som bil fungerer California fint og har god affjedring, den kører godt især i fart, og modellen vi testede havde automatgear med sportsfunktion. Du sidder pænt højt, og føler dig faktisk som var du en rigtig buschauffør, men overraskende nok så vænner du dig hurtigt til den følelse. Bilen er stor ja, men du har virkelig fint udsyn fremadrettet med de store ruder og kabinen er meget lys. Det er egentligt kun, når du skal bakke, at du skal huske, at vognen er ekstra lang, og der er udsynet noget begrænset på grund af bagsæderækken, som er lidt forskudt i forhold til de forreste sæder, men heldigvis så er California udstyret med ParkPilot, som hjælper dig med at holde styr på alt, hvad der skulle være af forhindringer. Er I blot to personer på tur som vi var, så vil jeg foreslå, at nakkestøtterne på bagsædet vippes bagover, så det giver et bedre udsyn i bakspejlet.

Bagsædeplads til 2 pers., som kan forvandles til seng

I midten af campingbussen er der installeret et minikøkken i den ene side, som indeholder en køleboks, et lille gaskogeblus samt en lille vask med hane.

Køleboks
Gasblus og vask

Det er muligt at tilslutte både gasbeholder og vandtank, dog begge i mindre udgaver. Der er mange små rum og skabe, hvor man kan opbevare sine ejendele, og i sidedør og bagsmæk er der plads til at opbevare et bord og to campingstole til udendørsbrug, det er virkelig smart og godt tænkt. Desværre stormede det ret kraftigt, da vi var afsted, så vi fik ikke afprøvet markisen, der ellers sidder i en kasse på siden af vognen, og som kan rulles ud og fungerer som overdækning, når man spiser sin mad udenfor.

Campingbord klappes sammen og sættes fast i skydedør under kørsel
Campingstole opbevares i bagsmæk under kørsel

Indenfor er der også et klapbord i køkkendelen, og når man samtidig drejer forsæderne 180 grader, så har man pludselig et spisebord med fire siddepladser. 

Spiseplads til 4 pers. Bord klappes ud og forsæder drejes

California er indrettet til fire personer, der er to sovepladser oppe og to nede. Hov, tænker du nu, hvad mener skribenten med oppe ???
Jo det er simpelthen så smart, at man kan køre taget op elektronisk, når man holder stille, og så får man ekstra ståhøjde om dagen og om natten kan man ændre tagkonstruktionen til en soveplads til to mindre børn. Det hele styres af et anlæg, som også regulerer varme/kulde og køleboks.

Elektronik til justering af varme/kulde, tag samt køleboks


Nede kan bagsæderækken laves om til en mindre seng lige akkurat stor nok til to voksne. Madrassen var okay til en mindre ferietur, men hvis det er meningen at man skal tilbringe alle sine tre ugers ferie i campingbussen, så vil jeg nok medbringe en lidt blødere topmadras. Der er gardiner indbygget i næsten alle ruder, så man kan være helt ugenert om natten, og i de få ruder, hvor der ikke er den funktion, så er der en slags plastafdækning, der kan sættes op.

Tag hejses. Foto: Volkswagen

I California er der både 12 volt udtag, usb-stik og 220 V strøm. Når man ankommer til campingpladsen, tilslutter man blot et strømkabel fra campingbussen til el-standeren og så er der både strøm til køleboks, lys inde i vognen samt varme/køleanlægget.

Det var en super fin oplevelse at teste California. VW har tænkt på det hele, selv et lille spejl og en lille boks til værdier var der fundet plads til.  Jeg synes, at campingbussen er perfekt til et par eller til en familie med små børn. Pladsen er dog lidt for trang, hvis man camperer med større børn eller i længere tid, så der vil jeg nok hellere overveje en større model såsom Volkswagen´s egen Grand California med bad eller en autocamper.

Design:

Køreegenskaber:

Value for money:

VW California Ocean 2,0 TDI DSG 150 HK
Farve: Indium Grey metallic
18″ Springfield alufælge
Priser fra kr. 410.058,-
Denne model fra kr. 548.153,-
Denne model incl. ekstraudstyr kr. 708.247,-

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.