Første gang jeg oplevede en Polestar var til Geneve Messen i 2018. Her fik jeg det helt klare indtryk, at Volvo havde fået et nyt familie, nemlig en “elbilsfamilie”. Og selvom at Polestar 2 minder utrolig meget om en Volvo når du kigger på den, både indvendig og udvendig, så gøres der meget ud af at brande Polestar som et selvstændigt mærke. For det ER et selvstændigt mærke. Det kom i den grad til udtryk til arrangementet på the Plant.
Polestar 2 på The Plant I København
Her mødte jeg instruktører og Polestar personale i hoodies og sneaks, hvorimod hvis det havde været et Volvo arrangement, var jeg helt sikkert blevet mødt af pæne slipsefyre i nypoleret jakkesæt. Det siger lidt om hvad Polestar gerne vil udstråle. Den store forskel er nemlig, at Volvo er til “Volvo-Villa-Vovse”- familiebilen, der går op i sikkerhed og tænker på luksus og komfort. Polestar er til individualisten, som elsker en sportslig kørsel.
Polestar ønsker at være ”sustainable” med ”zero emisson” i 2030, så de tænker utrolig meget over hvilket aftryk de efterlader i udviklingen af deres biler. De ønsker at gå forrest og vise vejen på den mest bæredygtige bilproduktion og opfordrer andre bilproducenter til at følge med, så hele bilindustrien kan stå sammen om en mere klimavenlig verden.
Læs også: Mustang Mach-E – Den amerikanse hest er blevet elektrisk
Mit første møde
Mit førstehåndsindtryk af den nye Polestar er, at det er er en bil der udstråler eksklusivitet og overlegenhed. Den bil jeg prøvkørte havde en ”Driving Performance Pakke”, hvilket giver den et mere sportsligt udtryk i form af flotte fælge med ”Swedish yellow” bremse kalibre som matcher selerne inde i bilen.
Interiøret emmer af ”New Nordic” med sine lækre træpaneler og mussegrå nuancer. Udtrykket er enkelt og knapperne er der ikke mange af. Al kontrol af bilen er samlet i midten i den store iPad-lignende skærm. Betjeningen er intuitiv og nem at finde ud af.
Læs også: Volswagen ID3. – VW´s aller første 100% elektriske bil
Fremtidens bilsalg
Polestars salgstrategi er heller ikke som alle de andres. Eksempelvis kommer der ikke nogle fysiske butikker i Danmark. Bilen skal bestilles af den normale forbruger hjemme fra sofaen med et par enkle tryk på computeren. Dog vil der være et bare ”show-stores” rundt omkring i landet, i butikscentre og på handelsstrøg. Tanken er den, at bilen skal opleves der hvor mennesker er.
Prisen på Polestar 2
Prisstrategien er heller ikke som vi kender den. Vi er vant til, at når vi køber en bil, er der et hav af tilvalg. Ja, ofte en hel udstyrsliste på mange sider med utrolig mange forskellige ekstra tilvalgskoder til bilen. Men til Polestar er der en fast pris på bilen på 449.000kr, som er en såkaldt “Fixed price” og defor ikke til forhandling. Hertil kan tilkøbes et beskeden udvalg af ekstraudstyr såsom: Læderkabine, Performance-pakke og anhænger. Igen til faste priser og altså ingen former for ”prutten om prisen”.
Polestar 2 største konkurrent
Det betyder også, at en standard Polestar 2 er ret veludstyret fra starten med bla. Panoramatag, trådløs mobillader, elbagklap, alufælge, infotainmentsystem osv. Hvilket gør bilen til et attraktivt valgt, sammenlignet med konkurrenterne på markedet. Og når vi er ved konkurrenterne, så er Tesla 3 bilens største konkurrent.
Så hvis du er typen der ønsker at være first-mover og elsker al den moderne teknik, men samtidig ønsker at bevare de gode køreegenskaber, så kig nærmere på den nye Polestar 2. For den har det hele.
Tak til Polestar for invitationen til arrangement.
Yderst interessant, ser frem til mere.
Dejligt Janne! Fedt, du følger med! Mvh Kvindernes Bilmagasin
Vil gerne fortsat være skrevet op til Female Drivers Club 😍
Fedt at du vil være med! Husk at tilmelde dig på: https://kvindernesbilmagasin.dk/female-drivers-club/ Så får du besked så snart vi lancere mere. 💃 Mvh Kvindernes Bilmagasin