Biltest: Ny KIA Ceed (2018) So much Ceed’ness

KIA Ceed lanceres nu i Danmark for tredje gang. Det er en af danskernes mest foretrukne familiebil, og selvom den er blevet lidt mere harmonisk og mainstream, er den stadig fyldt med masser af Ceed’ness. Kvindernes Bilmagasin har testet den nye storsællert fra KIA.

Kia Ceed i Gråsølv

KIA har gjort det igen. Ja, de har så. Som sagt tidligere var KIA aldrig et mærke jeg ville dreje mig om på gaden efter, hvis den kom kørende. Men efter designer Peter Schreyer skiftede BMW-kuglepennen ud med en KIA-kuglepen, har det for alvor taget fart for KIA. Designet, køreegenskaber og finishen i kabinen er lige før (læs: ikke helt), men lige før, at man er på niveau med de tyske kollegaer. Og det er i mine øjne ret stort for KIA.

Jeg testede en Ceed 1, 5 T-GDI hatchback med automat gear, som hos KIA er den skønne dobbeltkoblings gearkasse. Den samme gearkasse ligger bl.a  i alle VW, Audi, Skoda og SEAT’s biler. Det er en vidunderlig gearkasse. Den er kontant, flydende, blød og lækker.

Læs også: Ny KIA Ceed – Skarpere end aldrig før

Selve designet på Ceed’en er helt klart blevet pænere.  Jeg skal være ærlig og sige, at de foregående modeller har været en lille smule charmeforladte. Men bilen er smart og sporty at se på, og interøret er harmonisk og elegant. Fronten har fået den såkaldte “Tiger-nose”-kølergrill. I forhold til den tidligere CEED er der ikke ændret ret meget på størrelsen. Eller dvs. det er der så alligevel. Længden er den samme, men man har omrokeret lidt ift. afstanden mellem hjulene, så der er kommet mere plads både i højden og ved benene på bagsædet. Og så er den blevet bredere og lavere, og det gør, at den får et lidt mere frækt udtryk.
Pladsen er blevet en hel del bedre. Selvom det var hatchbacken jeg testede, kunne jeg bestemt godt fornemme, at bilen er blevet mere rummelig. Og det kan da kun blive endnu bedre, når st.car udgaven kommer til efteråret.

Når jeg sætter mig ind i bilen, bliver jeg en lige smule glad. Bilen har helt klart fået en opgradering. Sæderne er pæne, interiør-listerne i en sølvfinish er super flotte, og indretningen er intuitiv og enkel. Jeg skal ikke sidde og lede efter knapperne, de er lette at få øje på.

En af de rigtig gode nyheder er, at CEED´en bliver født med varme i rattet. Det er simpelthen standard på alle biler. Sammen med bakkamera, en masse sikkerhedssystemer, bluetooth samt de karakteristiske “Ice-cube” lygter (som man tidligere skulle betale ekstra for).

Så selv i standardudgaven er bilen ret veludstyret. CEED’en kommer i 6 nye farver og er i butikkerne til september og endnu engang med med KIA kendte 7 års skønne garanti.

Prisen? Ja, den har vi desværre ikke fået endnu. Men KIA Danmark regner med at den kommer til at ligge på nogenlunde det samme som den Ceed vi kender i dag. Og dog måske med en lille pil op ad – i og med at bilen er født med en del mere standard udstyr. Men mon ikke vi lander på omrking 200.000kr?

Vi får se!

Læs mere på Kia.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.