Biltest: Volvo V60 (2018) Når en bilfabrikant møder Illums Bolighus

Som sagt før og nu siger jeg det igen – Volvo er det nye sort. Der er sket en kæmpe forandring i Volvos verden – og det er kun til det bedre. Og den nye Volvo V60 er ingen undtagelse. Kvindernes Bilmagasin har været i Barcelona for at testkøre sidste nye skud på stammen – nemlig Volvo V60.

En 2018 Volvo V60 i grå

Og Familiebil har altid været noget, som Volvo har været gode til. For mig – og sådan tror jeg, det er for mange – er Volvo et bilmærke, man forbinder med sikkerhed. Volvo har altid haft et ry for at gå meget op sikkerhed – og det er ikke tilfældigt, at amerikanerne kalder en Volvo for ”den svenske Mercedes”.

Hvad er det så for en bil?

Den nye Volvo V60 er en dejlig, rummelig familiebil. Nogen vil sågar mene, at den skal erstatte den V70, som er på gaden i dag grundet dens størrelse. Men det er altså en ny model af V60´eren, som vi kender den i dag – den har bare fået lidt større dimensioner.
Lad mig starte med det ydre design – som jeg synes er noget af det vigtigste på en bil. Jeg skal være ærlig at sige, at Volvo i mange år ikke har været særlig heldige med designet – men det er de virkelig kommet efter. Faktisk helt utrolig meget. Det virker som om, at der er kommet helt andre boller på suppen inde på kommando-centralen hos Volvo – men det er der nu nok også, eftersom kineserne jo har overtaget Volvo for små 8 år siden.

Designet er virkelig lækkert,  – det er harmonisk og minimalistisk – og utrolig elegant. Man er næsten tilbøjelig til at sige, at Volvo har kigget de tyske mærker lidt over skulderen, fordi Volvo har fået den samme frække attitude, især når jeg kigger på bilens front. Den er jeg helt vild med. Jeg synes den er gudesmuk. Det meget karakteristiske frontgitter glimter i solen som et andet smykke, og bagenden, som er den, der plejer at være det kedelige på bilen, er også kommet til sin ret. Det virker som om, at Volvo har fundet hjem igen.

Det nordiske rum

Og så kommer vi til interiøret. Selvom alle kan have deres egen mening om design, så er jeg overbevist om, at kabinen vil vinde indpas hos mange. Hold nu op det er lækkert.  Hele instrumentbrættet er så enkelt og minimalistisk. I de forskellige udstyrsvarianter, kan du vælge imellem lyse eller mørke træpaneler, og det lyder måske lidt “morfar”, men det er det overhovedet ikke. Så er det i hvert fald den “moderne morfar”.


De lodrette luftdysser og den store ”iPad-lignende touchskærm i midten giver et intuitivt overblik over alle funktioner, og jeg slipper for at skulle sidde og lede efter knapperne. I instrumentbrættet sidder den smukkeste B&W højtaler, som gir dig følelsen af at sidde hjemme i dagligstuen.
Det lyder måske underligt – men det er sandt. Den aller første følelse jeg fik, da jeg satte mig ind i bilen var, at jeg fik associationer til Illums Bolighus. De flotte lyse træpaneler mindede mig om et bolighus fyldt med danske designermøbler såsom Børge Mogensens klassiske naturflettede J39 stol i lys eg eller Montanas nye låger i hvid ask.

Børge Mogensens J39 stol
Træpanelerne minder om det fineste, lyse egetræsmøbel

Hvis Illums Bolighus fik indrettet en bilafdeling i det gamle københavnerhus inde på Strøget, så ved jeg godt, hvilket mærke der skulle stå på podiet. Denne bil er indbegrebet af “NewNordic”, skandinavisk boligdesign, og Volvo har formået at skabe følelsen af dansk design, når det er bedst.
Pladsen i bilen er ret overbevisende – især i forhold til konkurrenterne som er Audi A4, Mercedes C klasse og BMW 3 serie. Selvom jeg har lange stænger, sidder jeg behageligt på bagsædet uden at få mast knæskallerne.

Læs også: Volvo XC40 – Volvo er det nye sort

Firmabilskonkurrent

Udover at henvende sig til familien Danmark, så bliver denne bil helt sikkert en skarp konkurrent til 3-kløveren på firmabilsmarkedet: Audi A4, Mercedes C klasse og BMW 3-serie. Det er alle 3 dejlige biler, men der er ikke så meget nyt i dem og vi kender dem efterhånden så godt. En Volvo V60 er et friskt pust til dig der vil være med på moden og prøve det sidste nye.

Rent prismæssigt ser det således ud:
Beskatningsgrundlag: fra kr. 385.000,-
Privatleasing: udbetaling på kr. 35.000,- og en månedlig leasingydelse fra kr. 4995,-
Kontant køb: fra kr. 512.000,-

I forhold til udstyrsvarianter lancerer Volvo en Momentum og en Inscription version og motorvarianterne bliver D4 (både man/aut)m T5 aut og T6 AWD aut.

Læs mere på Volvo.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.