Biltest: Skoda Karoq (2018) – “Jeg har en hemmelighed!”

Skoda, Skoda, Skoda… Der har i årevis været mange fordomme og skrøner omkring det gamle tjekkiske bilnavn, men har de egentlig stadig noget på sig? Hvilken bil gemmer der sig bag en Skoda Karoq?

Kvindernes Bilmagasin har været på Sicilien for at testkøre den nye Skoda Karoq. Modellen er sidste nye skud på stammen fra Skoda, og man har store forventninger til den. Vi har kigget nærmere på bilen, og vi må nok erkende, at det er tid til en holdningsændring!

27 grader, sol fra en skyfri himmel, masser af oliven- og citronlunde og kaktusser så store som juletræer. Så var scenen ligesom sat. Jeg blev udstyret med en lækker ny Skoda Karoq i lufthavnen – 2,0 TDI,  firehjulstræk og mit yndlingsgear – DSG automatgear. Så var det ellers bare at gi den gas!

Men, jeg er altså nødt til at indrømme, at jeg var en lille smule fordomsfuld, inden jeg tog afsted på denne tur – fordi vi må jo nok erkende, at mærket Skoda altid har delt vandene. Selve navnet har ikke altid haft det bedste ry. Enten hører du til den gruppe, som sværger til Skoda, fordi det er en praktisk og rummelig familiebil – eller også hører du til den gruppe, som aldrig kunne drømme om at sætte sig ind i en Skoda. Det kan godt være, at bilen er lækker, men at fortælle folk, at man kører rundt i en Skoda – det er for nogen mennesker bare “no-go.”

Og jeg må jo nok erkende, at jeg hører mest til den sidste gruppe. Jeg har faktisk altid haft det lidt stramt med mærket. Men med oplevelsen af den nye Karoq, er jeg simpelthen nået dertil, at NU må det være nok med alle de fordomme. Det er altså synd, at sådan en fin bil skal blive overset, bare fordi den har fået sig et uheldigt ry. Det kan bilen jo ikke gøre for!  Alle de tanker og forestillinger man gør sig, når man hører ordet Skoda, passer slet ikke på bilen mere. Det er en gammel skrøne, som hænger ved fra dengang i 80´erne, hvor man fortalte vittigheden om Skodaen, der sidder fast i et tyggegummi ude på motorvejen. Dengang var det et usselt bilprodukt fra Tjekkiet – i dag er det Volkswagen Group, der står bag. En Skoda er noget helt andet i dag!

Jeg har lyst til, at vi leger en lille leg. Lad os lege, at vi kalder Skodaen for Skoop istedet – så er jeg sikker på, at historien får en anden lyd. Nu associerer vi i stedet bilen med ekstravagance, stilfuld, noget frækt, et godt køb, nyt og moderne. Og vil vi ikke hellere køre i en bil, der har disse prædikater? Og nu kommer hemmeligheden – det er lige præcis dét, der beskriver den nye Skoda Karoq.

Med den nye Skoda Karoq (Skoop) gemmer sig faktisk en usleben diamant, som lever op til alle de ønsker og krav, jeg har til min foretrukne hverdagsbil. Den nye Karoq er en fed SUV, som har en skøn indstigningshøjde, et dejligt udsyn, hvor du sidder højt, og den har masser af plads. Størrelsen er perfekt – den kan måske syne stor, når du står foran den, men når du sidder inde bag rattet, er det en hel anden fornemmelse.

En af de ting, som gik op for mig ved bekendtskabet af den nye Karoq er, hvor praktisk en Skoda generelt er. Der er tænkt over dine behov i enhver situation. Hvis det eksempelvis regner, har Skoda sørget for, at du ikke bliver våd ved at gemme en lille paraply til dig under passager sædet.
Hvis din forrude er iset til, har Skoda tænkt over dét også – der gemmer sig nemlig en is-skraber i tankdækslet.

Et tredje ting, hvor Skoda får nogle point i min bog er noget, som vi er mange, der har råbt op om i lang tid – nemlig en skraldespand.  Skraldespanden er placeret i dørlommen i passagersiden, og følelsen af, at jeg kan “komme af” med mit skrald lige nu og her, er fantastisk. En skraldespand i bilen er et “must-have” – specielt når du har børn.
Og sidst, men ikke mindst – lamperne i bagagerummet. En af dem er nemlig aftagelig, så den fungerer som en lommelygte. Så hvis du står på en vej en mørk aften og har behov for ordentligt lys, så hjælper din Skoda-ven dig igen.

Jeg er meget imponeret over den nye Skoda Karoq! Ja, jeg er faktisk ret imponeret over Skoda i det hele taget. Den forventning, jeg havde om at skulle ned til en “Skoooda”, blev pludselig vendt til at jeg skulle ned til “et Skoop” af en lækker familie bil.
De små features i bilen er med til at gøre livet i hverdagen nemmere, som jo er lige præcis Kvindernes Bilmagasin’s motto, og så gør det jo heller ikke noget, at det ovenikøbet er en smadder flot bil.

Så med disse ord – lad mig nu én gang for alle trække en streg i sandet – Skoda er blevet en prestige bil!

Læs mere om Skoda Karoq her

Vi glæder os!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.