Verdenspremiere på elbil fra Hyundai IONIQ 5

Kvindernes Bilmagasin har været til verdenspremiere på den nye elektriske Hyundai IONIQ 5

Den helt nye elbil, IONIQ 5, byder bl.a. på lynhurtig ladning, fede features, baghjulstræk eller firehjulstræk, 20 tommer hjul og op til 306 hk. Hos Kvindernes Bilmagasin var vi vilde med den!

Ny futuristisk Hyundai IONIQ5

Med IONIQ 5 præsenterer Hyundai sin første fuldt ud elektriske, serieproducerede model. Den splinternye elbil er bygget på Hyundais E-GMP-platform, og er én af de første biler i verden med et letvægtsbatterisystem på op til 800 volt. Det sikrer både lynhurtig opladning og imponerende præstationer. Kabinen byder på masser af plads, og en stor del af interiøret er genanvendte materialer, hvilket understreger et bæredygtigt fokus, men tilføjer også bilen en eksklusiv aura.

Med IONIQ 5 tager Hyundai et stort skridt mod en ny elektrisk æra. Den byder på en lang række intelligente teknologier, og samtidig er betjeningen intuitiv. E-GMP-platformen giver IONIQ 5 en kraftfuld og miljøvenlig køreoplevelse på sammen tid, utrolig rækkevidde, stærke sikkerhedsfunktioner og god kabineplads. Med en forbløffende stor akselafstand og plant gulv skaber det en helt ny dimension af kabineplads.

Dimensionerne på den helt nye IONIQ 5 er 4635 mm lang, 1890 mm bred og 1605 mm høj. Dette fordelt på en for segmentet unik 3000 mm akselafstand, hvilket giver bilen meget korte udhæng for og bag, som sikrer optimale køreegenskaber og et progressivt design.

Designet er enkelt og raffineret, hvilket skaber et elegant og sofistikeret look sammen med de integrerede, banebrydende pixel-lygter foran og bagpå samt de store 20 tommer hjul. På siden er dørgrebene skjult, men kører automatisk kører ud, når man nærmer sig bilen med nøglen.

Indvendig luksus med fokus på bæredygtighed

Indvendigt integrerer det smukke designs rene overfalder og enkle linjer med omhyggeligt behandlede førsteklasses materialer for at skabe en luksuøs og minimalistisk kabine. De miljøvenlige og genanvendte materialer har en varm farvetone og giver et dejligt og venligt kabinemiljø. Det flade gulv gør det muligt for midterkonsollen at glide frem og tilbage. Førersædet og passagersædet er udstyret med benstøtter, der gør det muligt for passagerer at slappe af og få ny energi, mens IONIQ 5 oplades.

Alle sæder kan manøvreres frem og tilbage, hvilket gør det lettere for voksne i forreste række at tage sig af børn på bagædet. Sæderne er betrukket med øko-behandlet læder, der er farvet og behandlet med vegetabilske olieekstrakter fra hørfrø. Andre bløde detaljer i kabinen består af tekstiler, der stammer fra holdbare fibre som sukkerrør, uld, polygarn og fibre vævet af genbrugsplast. Overflader som dashboards, knapper og dørpaneler er belagt med en polyurethan biomaling fremstillet af olier fra rapsblomster og majs.

To batteristørrelser og med mulighed for anhængertræk

IONIQ 5 kommer med to batteristørrelser på hhv. 58 kWt og 72,6 kWt samt to elmotorer – enten med en bagmonteret motor eller både en front- og bagmonteret motor, der muliggør firehjulstræk. Den bagerste motor leverer 350 Nm og den forreste motor 255 Nm.

Med batteristørrelsen på 72,6 kWt og det legendariske underholdende baghjulstræk samt 218 hk, har IONIQ 5 en rækkevidde på 481 km og kan accelerere fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder samt en topfart på 185 km/t. Vælger man 20” er rækkevidden 451 km.

Det er ikke kun på asfalt, at IONIQ 5 imponerer. Også på løst underlag giver den bredt smil. Med firehjulstræk og 306 hk accelerer IONIQ 5 fra 0-100 km/t på bare 5,2 sekunder. 

IONIQ 5 kommer med mulighed for anhængertræk og det forventes, at den må trække op til 1.600 kg med bremser.

Lynhurtig ladning – fra 10 til 80% på bare 18 minutter

Takket være E-GMP tilbyder IONIQ 5 opladning med henholdsvis 400 og 800 volt. Med 800 volt kan IONIQ 5 lynlade fra 10 til 80% på bare 18 minutter. Eller tilføre op til 100 kilometers rækkevidde på bare 5 minutter.

Endvidere tilbydes en unik opkoblingsteknologi. Via V2L-teknologi og et kraftigt 230 volt-stik har man nemlig mulighed for at trække strøm ud af bilens batteri til eksempelvis opladning af en el-cykel. Ganske enkelt er der et helt almindeligt strømstik i bilen, som kan bruges til stort set alt, der kræver strøm.

Med IONIQ 5 sætter Hyundai endnu en gang nye standarder i segmentet. IONIQ 5 forventes lanceret i Danmark i sommeren 2021.

Læs mere om den nye IONIQ 5

Kilde: Hyundai Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.