Biltest: Volkswagen T-Cross (2018) Den lille nye baby er født

Hele verden er netop præsenteret for Volkswagen T-Cross. Et nyt familiemedlem til Volkswagens hurtigt voksende SUV-familie. En cool, urban og praktisk lille cross-over. Kvindernes Bilmagasin har været i Amsterdam for at kigge nærmere på den lille nyfødte sag.

Volkswagen T-Cross

Alle bilfabrikanter sprøjter i øjeblikket den ene SUV ud efter den anden, og SUV er en model, som er kommet for at blive. Alle vil køre SUV. Også hos Volkswagen! Faktisk er hver 5. Volkswagen i verden en SUV, og det siger ikke så lidt. Også Volkswagen-folket har for alvor taget SUV´en til sig.

Den nye Volkswagen T-Cross, som den så fint hedder, blev præsenteret til verdenspræmieren i Amsterdam torsdag den 25. oktober. Og vi var med! En mini-SUV vil jeg kalde den, eller cross-over – en alsidig tilføjelse til Volkswagens hurtigt voksende familie af SUV-modeller. En spritny model, som henvender sig til det urbane, praktiske og cool folkefærd.

Læs også: VW T-Roc and Roll

En cool SUV
Den nye T-Cross ligner en mini Tiguan og er en praktisk lille sag, bygget på Poloen’s platform. Og selvom den bare ligner en forvokset Polo, så er den 5 cm længere og 12 cm kortere end T-Roc. Fronten minder lidt om den største bror, Touareg, og bagenden er sin helt egen – med en gennemgående refleks linie som giver en lille smule associationer til Audis nye baglygte-design. Om det er Volkswagens nye design-strategi for SUV´erne, kunne man godt forestille sig.
Det er ikke en ret stor bil ud af til, men indvendigt fornemmede jeg på bagsædet hvordan loftshøjden og den gode benplads giver følelsen af at sidde i en stor bil.

Bilen er flot, harmonisk og udstråler masser af charme og eksklusivitet. Indvendigt minder den mig en smule om Poloen. Rattet er blevet opdateret, og den har de samme pianolak-lignende paneler, som vi kender fra de andre VW-modeller. Instrumentbrættet virker for mig en smule plasticagtigt, og for at få den hel lækre feeling, bør du nok vælge at opgradere til en Life- eller Style-model.

Er du en glad Polo ejer, men går og drømmer om at få en SUV-følelse med den høje indstigning – så er T-Cross lige noget for dig. Den nye T-Cross kan være familiens bil nr. to eller til dig, som bor inde i byen og ønsker en alsidig bil, som er nem at parkere, er rummelig og har masser af plads til hele familien

Tilpasser sig dit behov…
T-Cross tilbyder ikke kun et lækkert design, men også praktiske detaljer. Meget praktiske endda. Hvis du er den store børnefamilie med masser af oppakning, kan bagagerummet udvides. Ja, du læste rigtigt. Hele stolerækken bag i kan skubbes enten frem eller tilbage, således at du enten har ekstra stort bagagerum eller (bonus for sådan en som mig med lange ben) har ekstra meget benplads på bagsædet. Genialt tænkt! Derudover kan bagsæderne lægges helt ned, således at du har et helt plant, stort bagagerum.

Farver efter eget valg
Bilen fås i tre forskellige udstyrslinjer – T-Cross, Life og Style. Bilen kan udsmykkes efter din egen smag. Du har mulighed for at vælge imellem 3 forskellige farver i kabinen, flere forskellige typer af indtræk og 12 forskellige lakfarver – endda fælgene kan fås i en orange farve.

Den sikreste SUV
Selv basisversionen er født med en masse sikkerhedssystemer, som hidtil har været forbeholdt større modeller, hvilket gør den til den sikreste SUV i sin klasse. For bare at nævne noget af standardudstyret, kommer bilen med Front Assist (fodgængerregistrering og citynødbremsefunktion, Lane Assist (vognbaneassistent), Hill Start Assist og Blind Spot Detection. Derudover fås Driver Alert System og parkeringssensor som ekstraudstyr.

T-Cross kommer til Danmark i april 2019 og får en startpris på kr. 199.900kr.  For disse penge får du en 1,0 TSI motor med 95HK, 8” Composiiton Media infotainmentanlæg, eCall, Lane Assist, Front Assist, LED dagskørelys, LED baglygter, Adaptiv fartpilot, multifunktionsrat, opvarmede sidespejle og et længdeforskydeligt bagsæde.

For mig opfylder den nye T-Cross de fleste krav, jeg har til en bil, nemlig min elskede SUV-følelse, dejlig komfort med smarte løsninger (jeg er en travl børnefamilie) samt et eksklusivt design. Et godt køb, som jeg er sikker på at Volkswagen nok skal få succes med!

Læs mere på Volkswagen.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.