2019 bliver vendepunktet for bæredygtighed i bilbranchen

Vi læser det alle vegne, i bladene, i aviser, udtalelser fra eksperterne og på nettet. Det helt store samtaleemne i dagens Danmark er bæredygtighed. Også i bilbranchen er begrebet nu kommet for at blive. Kvindernes Bilmagasin sætter fokus på bæredygtighed i 2019.

bæredygtighed

Uanset om vi vil det eller ej, så er det den vej, det går. Klimaforandringer griber ind i vores liv på så mange måder, og det bliver mere og mere tydeligt, at det er noget, der skal handles på. Klimaforandringerne er så alvorlige, at FN har nedsat 17 bæredygtige verdensmål. I 2015 vedtog verdens stats- og regeringsledere på FN topmødet i New York en hidtil uset ambitiøs og transformativ udviklingsdagsorden, som frem til 2030 skal sætte kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Bliv inspireret til en mere klimavenlig hverdag med disse bæredygtige biler.

Min tid som bilsælger
I bilbranchen har det taget mange år at vænne sig til den grønne miljøprofil fra forbrugernes side. Jeg tænker ofte tilbage på, hvordan elbil-kunderne kunne udfordre os sælgere. Som sælger var det begrænset, hvad man vidste om elbiler, og jeg følte mig sjældent klædt ordentligt på til at kunne servicere kunderne.
Det er fire år siden, og meget er sket. Eller dvs. både og. I betragtning af, at vi dengang troede, at lige om lidt kører vi alle rundt i el-biler, så er vi ikke kommet ret meget videre. Det største skridt er dog taget henimod hybrid-bilerne. De er for alvor blevet inviteret ind i varmen hos danskerne. Og siden er Better Place gået konkurs, og Clever er i skrivende stund ved at bygge sin allerførste ladestander-station i Danmark. Så lidt er der da sket.

Danmarks første ladestation er under opførelse i Fredericia. Foto: Clever

Læs også: Fremtiden er elektrisk og meningsfyldt

En del af hverdagen
2019 bliver et vendepunkt for bæredygtighed i bilbranchen. Om man vil det eller ej. Vi kommer ikke til at se alle køre rundt i el-biler (det sker først i 2030 ifølge Lars Lykke), men det bliver året, hvor bilproducenterne for alvor får bæredygtighed over deres læber. Og hybridbilerne bliver endnu mere en hverdagsbil, og hele vores mindset omkring miljø og bæredygtighed bliver mere og mere en hverdagsting.

Udover at bilproducenter laver elbiler og brintbiler for at skåne miljøet, så bliver 2019 også året, hvor vi kommer til at se bilimportørerne sætte fokus på miljøpolitik i koncernerne. Eksempelvis arbejder Volvo for at gøre større brug af bæredygtigt materiale i sine produkter. I 2025 vil mindst 25 procent af plasten i hver nyligt lancerede Volvo-bil være fremstillet af genbrugsmateriale. Volvo er også forpligtet til at bruge mindre plast i sin virksomhed. Man vil fjerne engangsplast fra alle kontorer og kantiner over hele kloden inden udgangen af 2019. Hvert år skal mere end 20 millioner plastartikler som kopper, madbeholdere og bestik fremstilles af papir, papirmasse og træ.

Vi er alle nødt til at tage et ansvar
Hos Kvindernes Bilmagasin vil vi for alvor sætte bæredygtighed på dagsordenen i 2019. Vi vil have fokus på de nyeste hybridbiler og elbiler og følge den bæredygtige udvikling hos bilproducenterne og fokusere på, hvad bilproducenterne gør for at sende det rigtige miljøsignal ud til forbrugerne. Derudover har vi selv taget det første spadestik mod et mere klimarigtig samfund ved at udvikle vores egne, specielt designede Kvindernes Bilmagasin-muleposer i økologisk bomuld, som alle deltagere får i gave til vores arrangementer i bilforretningerne.

Det siges, at der i 2050 vil være mere plastic i havene end fisk. Og hvis det er rigtigt, er vi alle nødt til at tage ansvar og få det ind i vores mindset. Og Kvindernes Bilmagasin vil gøre sit for, at det sker i bilbranchen i 2019.

Godt nytår!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.