Biltest – Dacia Sandero Stepway

Kvindernes Bilmagasin har testet den nye Sandero Stepway fra det rumænske bilmærke Dacia. Det er en mindre bil, men sådan synes jeg slet ikke den føles.

Dacia Sandero er et rumænsk bilmærke
Den helt nye Dacia Sandero

Inderst inde i Sandero Stepway

Der er pænt i kabinen – Interiøret er sort beklædt med stof og orange detaljer, hvilket giver et friskt look. Start/stop-knap og elektronisk håndbremse hjælper til en let betjening og skal du styre lyden når du hører musik eller radio, så findes den del lige ved hånden på en separat betjeningsarm bag rattet, hvilket fungerer super godt, når først man ved hvor den er. 

Orange or grå detaljer i sæderne i Dacia Sandero
Interiøret er sort beklædt med stof og orange detaljer

Skærmen, en Media Display 8″, er let at betjene og du kan tilkoble din telefon. Vil du også have navigation i skærmen kan det tilkøbes.  

8 " skærm med navigation i Dacia Sandero
Den 8″ skærm er let at betjene

Pladsen er ret fin. Er man chauffør eller sidder på passagersædet føles bilen egentligt større end den er og er man forvist til bagsædet, så er pladsen til to mellemstore børn helt ok. 

Læs også: Kvindernes Bilmagasin starter nyt branchenetværk

Bagagerummet rummer 328 liter, så der kan sagtens ligge en klapvogn og et par weekendtasker.

Udstyr 

Dacia Sandero Stepway fås i to udstyrsvarianter: Essential og Comfort. Begge varianter er i benzin enten med manuelt 6 gear eller CVT-gear. I testbilen var der CVT-gear og jeg må sige at det fungerede helt upåklageligt med fine gearskift.

Ekstraudstyr i Sandero Stepway

– Kamerapakke

– Technopakke 

– Dobbeltbund til bagagerum 

– 16” alufælge 

– Metallak (Orange Atacama)

Sikkerhed i Sandero


Dacia Sandero Stepway har desværre kun fået to stjerner i NCAP-test – men det er ikke det samme som at der ingen sikkerhed er. Der er pænt med sikkerhedsudstyr, men ingen laneassist eller nødbremse og det trækker altså ned i det samlede billede, når stjernerne skal gives i den europæiske test. 

Af sikkerhedsudstyr kan nævnes:

– Blokeringsfri bremse og nødbremse
– Automatisk nødbremsesystem
– Elektronisk udskridningskontrol
– Hill start assist
– Automatisk nødopkald
– Frontal airbag i fører- og passagerside 
– Sideairbags

Konfiguration af bilen 

Du kan selv sammensætte din bil som du ønsker, og det hele foregår meget nemt inde på Dacia´s hjemmeside, hvor du kan vælge mellem syv forskellige farver, to slags fælge og forskellige udstyrspakker. 

Konfiguration af Dacia Sandero
Nu kan du selv konfigurere din Dacia Sandero

Der er mulighed for privatleasing og også en finansieringsberegner til billån, men i det hele taget er siden meget nem at bruge og det giver et fint overblik over alle bilens detaljer samt det økonomiske aspekt.

Læs også: Ford Explorer – Et oplagt valg til hestefolket

Konklusion

Jeg er positivt overrasket over Dacia Sandero Stepway – udseendet er meget pænere end hvad Dacia normalt præsterer, dog synes jeg at tagbøjlerne virker forkerte, de er simpelthen for korte i forhold til bilens længde.

Tagbøjlerne er for korte
Tagbøjlerne er for korte i forhold til bilens længde

Sandero kører fint som transportmiddel fra A til B, den er ikke hurtig eller sporty, men det forventes heller ikke af denne type bil. 
Her får du en god bil til små penge, det kan godt være at du ikke får vild luksus og elegance, men det er måske også helt fint for dig. Muligvis vil du hellere have en bil der er nem at betjene og som ikke er alt for avanceret, og hvis det er tilfældet så er Dacia Sandero Stepway en god størrelse bil til billig pris.

Kvindernes Bilmagasin giver følgende stiletter: 


Design:  

Køreglæde: 
 

Værdi for pengene: 

Hvad koster Sandero Stepway ? 

Vores testbil: 
Dacia Sandero Stepway TCE 90 CVT Comfort
Priser fra 158.990 kr.
Pris på denne bil: 178.190 kr. incl. ekstraudstyr 
Du kan privatlease Sandero Stepway til kr. 2.450,- pr. måned med en udbetaling på kr. 4.995,-, men der er faktisk flere muligheder og det kan du alt sammen se inde på Dacia´s hjemmeside. 

Forbruget ved kombineret kørsel (km/l) ligger på ca. 16 – 17 alt efter model.

Garanti: 
3 års fabriksgaranti eller 100.000 km

Tak for udlån til Dacia Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.