Ny Audi Q4 e-tron: Mors nye elbil

For ca. 2 år siden landede den verdensomspændende nyhed Audi e-tron. Audi’s første 100% eldrevne bil. Nu er lillebror landet og kan altså prale af at kunne kalde sig Q4 e-tron. Kvindernes Bilmagasin har haft fingrene i den nye EL-SUV og førstehåndindtrykket kan du læse her.

Audi e-trons lillebror Q4 e-tron
Den nye Audi Q4 e-tron

Den nye Audi Q4 e-tron

Jeg husker, at jeg for første gang oplevede den nye Audi e-tron på Geneve messen og at det var en meget revolutionerende nyhed dengang. Noget af det jeg husker aller bedst, var bilens sidespejle. Det var bare sådan nogle små “diamant-øjne” der sad på siden af døren med indbyggede kamera vel og mærke. Noget som skulle være med til at give en hel ny køreoplevelse.

Q4 e-tron er en SUV som er nummeret mindre end e-tron. Når du kigger på den, ser den ret stor ud, men når du stiller den ved siden af en e-tron kan du godt se at det er lillebror vi har med at gøre. Q4 e-tron er først og fremmest rigtig flot. Den store runde og markante næse og kølergrillen med de flade lameller i den grå nuance, er efterhånden kendetegnet på de elektriske biler fra Audi.

Audi Q4 e-tron fotograferet på Arken ved Ishøj
Den nye Audi Q4 e-tron set bagfra

Fremtidens biler

Siden elbilernes indtræden på markedet har jeg generelt altid syntes, at eksteriøret er ret futuristisk i designet. Kanterne er skarpe, lygterne er små kineser øjne og bilen ligner faktisk mest en ufo. Det gør Q4 e-tron ikke!

Læs også: Mercedes EQA giver baghjul til konkurrenterne

Men jeg synes til gengæld, at det futuristiske look nu er flyttet indenfor i kabinen. Farverne er meget sorte og grå, rattet ligner noget fra en bilsimulator og midterkonsollen er næsten ikke eksisterende. Men med alt muligt andet nyt, så er det nok bare noget jeg skal vende mig til.

Interiøret i den nye Q4 e-tron
Det futurisketisk design er rykket indenfor i kabinen

Mors nye elbil

Audi Q4 e-tron er en SUV i en rigtig god størrelse. Som mor til 2 små piger i autostole er der god plads på bagsædet. Indstigningshøjden og læssehøjden er rigtig fin. Pladsen i bagagerummet er som den skal være og den rummer snildt en stor klapvogn. Jeg elsker at køre SUV! Jeg elsker det gode overblik i trafikken og nyder godt af det gode udsyn. Og så kan jeg godt lide at stige op i bilen i stedet for ned i bilen.

Design selv dine forlygter

For første gang i Audi’s historie, er det nu muligt selv at designe sine forlygter ved hjælp af de nye Audi Matrix LED-forlygter. Konceptet bag Audi Matrix lygter er, at du altid kører med fjernlyset tændt. Derved er du sikker på at have maksimalt lys på din Audi, når det er mørkt. Med Matrix LED teknologien tilpasser lyset altid det, der er foran din Audi. Kommer der en bil i mod dig, eller kommer du op bag til en, tilpasser Matrix LED-forlygterne sig automatisk, så du ikke forstyrrer dine medtrafikanter, men samtidig stadig er sikker på at have mest muligt lys foran dig.

Ved valg af Matrix LED-forlygter kan føreren skifte mellem fire lyssignaturer til kørelyset. Der er desuden en særlig signaturhilsen fra både for- og baglygter, når bilen åbnes og lukkes, ligesom blinklys for og bag er med dynamisk visning.

Bæredygtighed

Audi er over hele verden begyndt at tænke i bæredygtighed. Udover at man tænker meget genanvendelse ind i bilproduktionen, så tænker man også genbrug inde i kabinen på bilerne. Eksempelvis er sæderne i den nye Q4 e-tron fremstillet af bla. plactic fra vandflasker. Det kan dog ikke mærkes og ses på sæderne! Men tanken om, at vi er begyndt at tage hensyn til miljøet, når der produceres biler, giver en god samvittighed.

Læs også: Er elbilerne klar til campingvogn?

Audi’s fremtidsstrategi er, at fra 2025 satser man på at den sidste benzindrevne bil bliver produceret, således at man fra 2026 kommer til udelukkende at levere 100% eldrevne biler. Det er altså en stor og spændende tid vi går i møde. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det er lidt ligesom dengang vi gik fra hest til bil. En storhedstid uden lige!

Priser

Audi Q4 e-tron fåes fra 349.900 kr med en rækkevidde på 334 km og skal du op i en lidt større model med en rækkevidde på hele 508KM, så skal du af med 399.990kr. Den bliver også udbudt til privatleasing – her starter basis modellen på kr. 4995,- om måneden og 25.000kr i udbetaling.

Audi Q4 e-tron kan allerede nu bestilles hos forhandlerne.

Kvindernes Bilmagasin var inviteret til pressearrangement af Audi Danmark

Se mit første indtryk af bilen her:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.