Biltest: Den nye Mercedes-Benz CLA 200 coupé

Så fik vi testet den nye CLA fra tyske Mercedes-Benz. En lækker coupé-model i flot, aerodynamisk design, men denne gang med 4 døre, så den også kan bruges til en lille køretur med familien.

Mercedes-Benz CLA 200 coupé

Design i top på den nye Mercedes-Benz CLA 200 coupé

Mercedes-Benz formår at designe og udforme biler i topklasse, og det synes jeg også er gældende for denne model. Linjerne i designet er smukke og kabinen er stilfuld, oser af klasse og eksklusiv teknologi.

Udvendigt er det klart den meget buede taglinje og de todelte baglygter, der vækker min interesse. De rammefri døre er med til at skabe coupé-looket og gøre bilen ekstra spændende.

Jeg blev også hurtigt fascineret af de inderste gemakker i den nye Mercedes-Benz CLA 200 coupé. Så snart man sætter sig ind i bilen og ser det flotte aflange widescreen-cockpit med glasflade, bliver man hurtigt interesseret i at udforske dets muligheder, som fungerer rigtig fint både med touchskærm eller med touchpad, der er placeret i midterkonsollen. Luftcirkulationen er nem at styre ved blot at dreje dysserne, og som en ekstra lille smart feature er ambientelight også indbygget i dem, så det giver et flot skær i mørket.

Elegant udformet touchpad i midterkonsol

Udstyr

CLA er veludstyret fra start med standardudstyr som følger:

 • Bakkamera
 • Sædekomfortpakke
 • Fartpilot
 • Rat i nappalæder
 • MBUX digitalt cockpit
 • MBUX connect 20 med touchscreen og touchpad
 • Active brake assist og lane assist
 • LED forlygter
 • Advantagepakke
 • Progressiv designlinje
 • og meget mere ………………….
Lækkert rat og flot widescreen-cockpit

Hey Mercedes

Skal du have hjælp på din køretur, så har CLA det nye stemmestyringssystem LINGUATRONIC, som f.eks. kan tale med dig og oplæse og sende dine sms-beskeder. Den kan også tjekke vejrudsigten, skifte radiostation eller navigere dig hjem. Du skal blot sige: “Hey Mercedes”, og CLA står til din assistance.

Behageligt ambiente-light i døre og instrumentbræt

Sikkerhed i Mercedes-Benz CLA 200 coupé

På sikkerhedssiden er Mercedes-Benz nogen af de førende på markedet og det ses også i CLA. Du har mulighed for flere assistentsystemer bl.a. aktiv bremseassistent med vejkrydsfunktion, som er en funktion, der hjælper og advarer dig ved for lille afstand og i nødstilfælde. Den registrerer tværgående trafik og krydsende fodgængere ved maximal hastighed på 60 km/t og forhindrer kollision. Der er også mulighed for det innovative PRE-SAFE Sound-system, som genererer en susen i højttalerne og derved udløser en beskyttelsesrefleks, så din hørelse bliver afbrudt i kort tid for på den måde at beskytte dig mod voldsom kollisionsstøj.
Dette er bare et par af utallige sikkerhedssystemer, som du har mulighed for, når du køber Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz logo oplyst i dørtrin

Læs vores anmeldelse af Mercedes-Benz E 300 de Plug-in-hybrid her

Hvad synes jeg ?

Som de fleste modeller fra samme bilmærke er der både designlækkerier ind- og udvendig. Jeg synes CLA kører fint med sin benzinmotor og 163 HK, dog er det ikke prangende kørsel, og den føles lidt tung i gearskiftet. Prismæssigt ligger niveauet godt i forhold til at ramme markedet for firmabiler, så der har Mercedes-Benz udtænkt en meget fin startpris, synes jeg.
Jeg kan også godt lide, at man har coupé-versionen, men stadig får de to døre til bagsædepassagererne, så man har muligheden for at tage familien med på en lille køretur ud i det blå.

Kvindernes Bilmagasin giver følgende stiletter:

Design:

Køreegenskaber:

4 ud af 6 stiletter

Value for money:

Smuk bagende med todelte baglygter

CLA kan erhverves fra kr. 399.998,-, men testbilen her, som hedder Mercedes-Benz CLA 200 med 163 HK og 7G-DCT automatgear, har lækkert ekstraudstyr bl.a. i form af 19” letmetalfælge, smartphone integrationspakke samt premiumpakke* og derfor lander prisen på kr. 495.239,-. Det er også muligt at privatlease CLA.

Se mere om CLA på Mercedes-Benz´s egen website

*Premiumpakke: 10,25” digitalt instrumentdisplay, KEYLESS-GO,
  soundsystem, belyste indstigningspaneler med logo, midterarmlæn
  bag med skilem/kopholdere og ambientebelysning i 64 farver.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.