En lille elbils historie fra det virkelige liv

Min mand og jeg var i weekenden i Jylland og besøge Henne Kirkeby Kro. En get-away uden børn og væk fra hverdagens stress og jag. Det var en tur på 270 km i en elbil.

Benedicte Engel foran Henne Kirkeby Kro med sin elbil, Porsche Taycan
Benedicte Engel foran Henne Kirkeby Kro med sin elbil, Porsche Taycan

Vi kodede turen ind i vores elbils navigation og den fortalte os, at når vi nåede til Fredericia var det tid til opladning og dermed også en kaffe og strække-ben pause.

Efter pausen, hvor vi fik os lidt morgenmad, var bilen fuldt opladt og nu klar til vores videre færd.
Bilen fortalte os, at når vi var fremme ved Henne Kirkeby Kro, ville der være 25% strøm tilbage på batteriet. Ikke meget, og slet ikke nok til at kunne køre videre i morgen.

Jeg ringede til kroen for at høre om de havde en ladestander, og det havde de heldigvis! Så var natten reddet!

Næste dag, da turen gik hjemad igen, indkodede vi som altid vores hjemmeadresse, og den kom igen med forslag til et opladningspunkt. Hvad vi ikke lige havde med i beregningen var, at det var lørdag i skolernes sommerferie, så dermed RIGTIG mange biler på vejene.

Læs også om: Ny Audi Q4 E-tron, mors nye elbil

Da vi nåede til vores planlagte ladestation i Fredericia, var der ingen ledige standere og folk holdt i kø for at lade. Vi kiggede på hinanden og på vores rækkevidde og var en smule bekymret for om vi kunne nå hen til næste ladestander som lå 20 km herfra. Bilen sagde at der var 30 km tilbage på batteriet!

Vi tog chancen, satte navien og så ellers derud af. Vi sagde ikke meget til hinanden på de 20 km, for hvad nu hvis der heller ikke var nogen ledige ladestandere ved næste ladepunkt?

Vi ankom til Erritsø og heldigvis var der en fyr der var lige ved og være færdig med at lade og vi fik bilen sat til ladestandere. som denne gang var en lynlader. Dem elsker vi! Den lader bilen på knapt 20 minutter.

Elbil, Porsche Taycan bliver opladt ved Clever ladestander
Porsche Taycan bliver opladt ved Clever ladestander

Vi fik os en hurtig Whooper på Burger King og så gik turen ellers hjemad – og hjem til vores trygge indkørsel med vores egen ladestander.

Vi har altid været vant til at køre meget, Brian og jeg. Og vi elsker det! Især inden vi fik børn levede vi et ret spontant liv. Vi kunne finde på at vågne op hjemme i lejligheden i København, og 4 timer senere sidde og spise en spontan frokost i Hamborg. Vi ELSKER at rejse og at opleve og nyde hinanden på alverdens rejsedestinationer.

Nu har vi også prøvet det i vores egen nye elbil. Og jeg kan godt mærke, at man tvinges til automatisk at planlægge sine ture mere. Man er nødt til at være lidt mere bevidst om sin start og slut-destination. Man kan ikke tillade sig for store svinkeærinder i tilfælde af, at du kommer ud i et yderområde, hvor der ikke lige er en ladestander på ruten. Fordi tænk nu hvis du løber tør? Det ville være så pinligt.

Læs også om: Biltest: Volkswagen ID.3: Årets Bil i Danmark 2021 – og det forstår man godt!

Det gjorde vi heldigvis ikke. Vi nød weekenden, hinanden og de skønneste omgivelser og smagsoplevelser på Henne Kirkeby Kro. ❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.