First drive: SEAT Mii Electric – Nu kommer der strøm på bybilen

Den lille mikrobil SEAT Mii Electric kommer nu til Danmark som el-bil, derfor har vi været en tur i den spanske hovedstad Madrid for at se lidt nærmere på den.

Foto leveret af Seat Danmark
Foto: SEAT , S.A.

Ny epoke for SEAT

Mii kender vi i forvejen som den mindste bil i SEAT`S modelprogram, og udseendet er der heller ikke ændret på. Men den spanske nyhed er, at SEAT nu bevæger sig ind i en ny æra, hvor der står ELECTRIC på bagsmækken. Mii er 100% elektrisk og blot den første i en række af el- og hybridbiler som SEAT-koncernen lancerer i de kommende år.

Nyt emblem på Seat Mio
Mii electric-logo på bagsmæk

SEAT DriveMii App

Designet i kabinen er fin og den sorte farve brydes af det hvid/grå folie, som pryder hele instrumentpanelet.
Hvis du er én af dem, der normalt afskrækkes af alle de knapper og dimsedutter, der sidder på rattet, så kan du tage det ganske roligt, for når du kører SEAT Mii, er rattet helt simpelt og meget enkelt uden knapper. Til gengæld har Mii electric et 5” farvedisplay, radio med 6 højtalere, ambiente-light og en integreret smartphoneholder.
Med SEAT DriveMii Appen kan du styre musik og navigation, tjekke forbrug, køretider samt rækkevidde , og så er det endda også muligt at styre bilens klimaanlæg inde fra huset via din app.

Kabinen i Seat mii
Fin kabine med pænt indtræk og nyt folie-beklædt instrumentbord. Foto: SEAT, S.A.
Infotainmentsystem i Seat Mii
Over klimaanlæg og radio er der monteret en holder til mobil, der fungerer som ekstraskærm til navigation m.m.
Instruementering i Seat Mii
Foliebeklædning med Mii Electric-logo

Læs også vores test af SEAT Taracco her

Seat Mii electric
SEAT electric-logo på siden og 16″ fælge

Kompakt og nem

Pladsen i Mii er stadig den samme, selvom der nu er kommet et batteri i bilen. Heldigvis må man da sige, for ellers havde der da været lidt for trangt i kabinen. Det elektriske batteri er placeret under sæderne, så der både er taget hensyn til vægtfordeling og pladsforhold.
Den lille urbane bybil er stadig nem at komme rundt med og parkering foregår super nemt på grund af det kompakte design. Faktisk er det muligt at smide den bette dyt ind sidelæns, så snart du finder en ladestander, det var der flere, der praktiserede i den spanske hovedstad, jeg ved dog ikke, om det er helt legalt, så det må du lige tjekke op på, inden du afprøver den slags parkering her i landet.

Seat Mii electric
Pæne sæder med fint indtræk og varme. Foto: SEAT, S.A.

Opladning

Du sætter blot den ene ende af kablet ind i laderen, der sidder under et dæksel i bilen, som skulle du tanke benzin, og derefter tager du den anden ende af kablet og sætter ind i ladestanderen. Det er meget simpelt og der er opsat ladestandere mange forskellige steder, hvor du kan oplade din Mii:

 • Hjemme
 • På job
 • På togstation
 • Ved supermarkedet
 • På tankstationer / El-ladestationer
 • I parkeringshuse

Når du anskaffer dig SEAT Mii electric medfølger der tre ladekabler: AC- og DC-kabel samt et ”mormor”-kabel, og der er indrettet et separat kabelrum i bagagerummet, så dine kabler ikke sviner dine indkøb og tasker til.

Når du køber din lille kompakte og 100% elektriske bybil får du installeret en Clever ladeboks derhjemme samt udleveret en ladebrik, der anvendes på offentlige ladestandere. Installation af ladeboks forudsætter køb af Clever unlimited-abonnement. Du kan administrere din smarte hjemmeladeboks direkte fra Clever-appen.

Seat Mii electric lader op
Meget enkel ladefunktion med indikation for ladning

Fakta-boks

 • 0-50 km/t på 3,9 sek
 • Ydelse 61 kW (83 hk) og 212 Nm
 • Kapacitet 32,3 kWh
 • Rækkevidde op til 260 km blandet kørsel / 360 km ren bykørsel
 • DC-stik hurtiglader 80% på en time
 • AC-stik hjemmelader 80% på fire timer
 • 16″ fælge og sort taghimmel indvendigt som standard
 • 5 forskellige farvemuligheder: Hvid, sort, rød, blå og sølv
 • Tilvalg: Sort tag og sorte sidespejle
Foto Seat Danmark
Foto: SEAT, S.A.

SEAT Mii electric

Det er nemt at suse rundt i storbyen med den lille SEAT Mii electric, da den kører godt i små snævre gader og uden problemer kan klemmes ind på små p-pladser. Skal du også en tur på motorvejen er det bestemt ikke noget du skal frygte, for Mii electric har fået lidt ekstra gods at slæbe rundt på i forhold til den oprindelige Mii på grund af batteriets vægt, og det gør faktisk slet ingenting tværtimod klæder det Mii godt med lidt ekstra tyngde, så den ligger bedre på vejen i høj fart.

SEAT Mii electric kommer til Danmark i slutningen af første kvartal 2020. Priser på den nye SEAT Mii electric er ikke offentliggjort endnu, helt sikkert er det dog at Mii electric bliver én af de billigste el-biler på det danske marked.

Kvindernes Bilmagasin var inviteret til Madrid af SEAT DANMARK.

Læs endnu mere om Mii Electric på SEAT´s egen hjemmeside her

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

FEMALE DRIVERS CLUB

Female Drivers Club er en relationsskabende og personligt udviklende netværksklub for kvinder. Der vil være spændende oplevelser med stærke bilbrands, inspirerende foredrag, og masser af goodies og hygge! Skriv dig op allerede i dag, så hører du mere.